Cu Grupul Catre Muntele Creatorului

Baal HaSulam, „Un Discurs in Completarea Zoharului„: În cazul în care interesul cuiva pentru Tora si Mitzvot nu este acela de a beneficia Creatorul, ci persoana insasi, nu numai ca natura dorintei de a primi nu este inversata ci, mai degrabă, vointa de a primi pentru sine va fi mult mai mare decât asa cum a fost data de natura creației sale.

Intrebare: Baal HaSulam vorbește despre noi aici?

Raspuns: Da și nu. În primul rând dorinta de a primi trebuie să fie dezvăluita la maxim. Acest lucru se datorează faptului că o persoană poate corecta numai defectele care exista în el. Dar până la dobândirea Masach (ecranului), dorinta creste in maniere diferite: fie din cauza placerii fie din cauza durerii. În al doilea caz, acesta creste dorind să se evite durerea, iar această presiune direcționează creșterea în direcția „anti-suferinței.” Dorinta de a primi placere creste prin „înghițirea” placerii și rămâne întotdeauna în un dublu deficit.

Apoi, în timpul pregătirii, când tânjim catre conectare și iubire, dorința crește într-o direcție opusă, în scopul de a furniza în mod constant materiale pentru corectare. Per ansamblu, dorința creste, nu se opreaste sau nu se retrage, întotdeauna se mișcă înainte.

Intrebare: Care este diferenta intre dorinta care creste in opozitie fata de scop și dorința care crește orientata catre scop?

Răspuns: Să presupunem că există un loc frumos în care toată lumea primeste cadouri. Există o cale ferată care ajunge in acest loc și pot ajunge acolo cu trenul.

Ma  pot mișca înapoi si sa cred că este bine (!) Până când ma lovesc de ceva și descopar că am ales calea greșită. Prin descoperirea unui minus (-), am rămas cu o întrebare(?): Ce ar trebui să fac acum ? Apoi încep treptat să avansez. Aceasta este calea lungă a suferinței. La urma urmei, fac un ocol înainte de a descoperi că am mers în direcția greșită. Cu toate acestea, în acest proces, dorinta mea de a primi crește.

Eu pot fi tras înainte metru cu metru, prin cele 125 de grade; din nou dorinta mea de a primi crește si face ca drumul sa fie din ce în ce mai greu. Să spunem că nu este o cale ferată plană, ci o ascensiune pe un munte, care devine din ce în ce mai abrupt. Acolo, în partea de sus a muntelui, este palatul regelui, și drumul spre el poate fi dificil, dar se misca direct la el, fără vreun ocol.

Intrebare: Deci, cu ce parametri mă pot verifica? Cum știu că merg în sus pe munte, și nu în direcția opusă?

Raspuns: Parametrii sunt grupul și, în cadrul acestuia,  auto-anularea și conexiunea. Practic vorbind, nu există alte mijloace prin care sa se poate verifica cu siguranță și sa se măsoare pașii.

Din partea a 4-a a Lectiei Zilnice de Cabala 2/3/13, „Un discurs in completarea Zoharului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: