„Cu o mână puternică și cu furie revărsată”

Baal HaSulam, Shamati, articolul 70: „Cu o mână puternică și cu furie revărsată”: Ar trebui să știm asta despre cei care doresc să pătrundă în munca Domnului, în scopul de a se lipi cu adevărat de El și de a intra în Palatul Regelui, că nu toată lumea este admisă. Mai degrabă, unul este testat – dacă nu are alte dorințe, ci doar o dorință pentru Dvekut (adeziune), el este admis.

Și cum este cineva testat dacă are doar o singură dorință? Îi sunt date obstacole. Acest lucru înseamnă că îi sunt trimise gânduri străine și mesageri străini care să-l împiedice, astfel încât să părăsească această cale și să urmeze calea mulțimii.

 Și dacă cineva depășește toate dificultățile și sparge toate barele care-l blochează, și lucrurile mici nu-l pot opri, atunci Creatorul îi trimite Klipot mari și care, pentru a-l devia de la admiterea la adeziunea cu El, și cu nimic altceva. Acest lucru este considerat ca Creatorul îl respinge cu o mână puternică.

Este nevoie de o lungă perioadă de timp pentru a realiza în sfârșit, că tot ceea ce o persoană simte vine de la Creator și este doar menit s-o direcționeze spre scop. Nu există nici o acțiune, sau eveniment care nu conduce o persoana spre scop, ceea ce înseamnă la adeziunea cu Creatorul. O persoană nu poate schimba acest lucru în nici un fel, deoarece totul se întâmplă în conformitate cu Reshimot (genele spirituale). Numai intensitatea, modul în care Reshimot sunt revelate, este determinat de felul în care ne-am îndeplinit Reshimot precedente.

Dar totul este conform planului, în care o persoană trebuie să descopere o dorință puternică pentru adeziune, în funcție de dorința spirituală, ceea ce înseamnă dorința fixă, intensivă, care vizează doar un singur scop. „Nu există puțin în spiritualitate”, ci numai maxim, iar o persoană ar trebui să aibă o astfel de dorință puternică.

Deci, Creatorul își dezvăluie mâna Lui puternică, făcând o persoană să se confrunte cu greutăți și probleme, derutând o persoană în orice mod posibil, astfel încât ea să devină mai puternică prin depășirea acestor obstacole. Ea trebuie să-și examineze opțiunile și să lase doar o singură direcție și s-o intensifice, astfel încât să fie imposibil să se abată de la calea cea dreaptă. În scopul de a face acest lucru, Creatorul îi trimite probleme din ce în ce mai dure, precum în fabula cu persoana care, pe când urca pe munte la palatul regelui, se confrunta cu gărzile, care erau din ce în ce mai crude de-a lungul drumului său. Toate acestea sunt așa pentru ca doar o dorință puternică să fie lăsată într-o persoană, o dorință care arde cu adevărat, tânjind să pătrundă în lumea spirituală, ceea ce înseamnă să atingă atributul dăruirii, anulării de sine, să evadeze.

Este ca și procesul de naștere, în care există două forțe active: forța de împingere din interior și forța care blochează ieșirea. Tensiunea dintre aceste două forțe crește până când este suficient de puternică pentru ca ușile să se deschidă și pentru ca străpungerea să apară. Apoi, fătul poate ieși.

Aceste două forțe opuse, forța Creatorului și forța ființei create în cele din urmă ajung la o tensiune suficientă pentru naștere. Așa cum se spune, „în același loc, în același timp, în aceeași femeie” o astfel de concentrare de tensiune este creată care duce la aplicabilitate.

Din Pregătirea pentru Lecția zilnică de Cabala din 19/02/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed