Cum sa accept guvernarea Creatorului

Nu exista niciun fel de schimbari aparute din partea Creatorului. Totul se schimba in noi, treptat, prin Reshimot (inregistrari spirituale, gene) care se intensifica de la o sclipire catre una mai intensa. In acest fel, pas cu pas, invatam sa tratam corect tot ceea ce simtim. Toate lectiile de viata sunt lectii de atitudine corecta fata de Guvernarea Superioara.

Toata natura se dezvolta prin gradele „nemiscat”, „vegetal”, „insufletit” si „vorbitor” (uman). Fiecare grad are aceleasi patru nivele de dezvoltare. La primele trei nivele ale gradului „uman” nu suntem pregatiti sa acceptam ideea dezvoltarii cauzale. Acest nivel este caracterizat prin absenta intrebarilor si de aceea Guvernarea Superioara exista numai sub forma de religie. .

De aceea, exista al patrulea nivel de dezvoltare in noi, cand Reshimot de la Sursa, de la Creator, sunt trezite in om. Desigur, din cand in cand, persoana se deconecteaza de la sursa si „uita” sau „cade” sub influenta grijilor sau placerilor.

Dar cu ajutorul mediului, ii este data oportunitatea sa se conecteze pe sine la Guvernarea Superioara, indiferent de orice influente accidentale sau interferente. Atunci omul coreleaza interferentele cu Creatorul, pe care poate de asemenea sa-L roage pentru corectie, mai degraba decat pentru bunatate si anularea obstacolelor.

Daca omul isi imagineaza ca exista vreo cauza pe lume, soarta, cineva care provoaca rau si altcineva care poate sa-i trimita bunatate, atunci acest om venereaza doi „idoli”. Ii este frica de rau si cere bunatate. Aceasta se intampla adesea la oameni, laici si religiosi deopotriva.

Toate aceste stadii de dezvoltare a atitudinii fata de Forta Superioara il pot aduce pe om la starea „Nu este nimeni in afara de Creator”. Acesta isi construieste o apropiere fata de Guvernare complet diferita. I se pare ca amandoua fortele, cea rea si cea buna, vin din aceeasi Sursa. Iar asta inseamna ca avem nevoie sa justificam intr-un fel suferinta, caci cum poate sa vina ceva rau, de la un Dumnezeu bun?

Asta il conduce pe om la o concluzie si realizeaza faptul ca nu exista nicio separatie intre cele doua forte, cea buna si cea rea. Creatorul il trateaza pur si simplu ca un tata care isi indruma fiul si il invata prin fiecare pas.

In acest fel, Guvernarea Superioara – educatia pe care o primeste un om de la Creator – ii este dezvaluita omului in timpul vietii. Iar el este asistat in aceasta dezvaluire de catre mediu, ceilalti „copii” din aceeasi „gradinita”, ingrijiti de acelasi Instructor.

Noi fiecare ne ajutam unul pe celalalt, si ne formam o atitudine corecta fata de Forta Superioara care ne controleaza si ne invata sa devenim mari pentru a obtine aceasta Forta.

Din partea intai a Lectiei zilnice de Cabala din 10/14/10 „ Si Yacov s-a asezat pe pamantul unde tatal lui a locuit”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: