Cum sa aduci Lumina pentru toti

Structura lumii poate fi descrisa ca o piramida cu mai multe straturi. In varf sunt oamenii cu punctul in inima. Astfel de oameni au trait in toate timpurile aspirand sa daruiasca pentru ca acolo este un „punct” (o dorinta spirituala) in interiorul „inimilor” lor, insemnand dorinta de a primi. Cu ajutorul acestor doua „fraie” ei se pot merge inainte folosind mediul pentru a invoca forta de a darui deasupra lor.

Toti ceilalti nu au punctul in inima; dorintele lor sunt indreptate spre propria placere. Totusi, dupa ce cei cu punctul in inima sunt umpluti cu Lumina, ea trece de asemenea si la urmatorul strat.

Acest strat este alcatuit din oameni diferiti, inclusiv oameni de stiinta care pot accepta mesajul despre lumea integrala. Ei vad din cercetarile lor ca noi avem dreptate. O persoana care intelege vede ce se intampla si intelege nevoia de a sustine o apropie integrala pentru ca natura ni se prezinta prin fapte de netagaduit. Exista mii de oameni de felul asta: oameni de stiinta, economisti, sociologi, cercetatori politici si asa mai departe. Trebuie sa cooperam cu ei prin toate mijloacele.

In afara de asta, exista „ bogatii si cei ce detin puterea” acestei lumi, politicienii si magnatii. Putem ajunge la ei doar indirect cu ajutorul oamenilor de stiinta care vor confirma dilema cu care se confrunta lumea: razboi si lupte sangeroase pe de-o parte si unitate ca necesitate pe de alta parte. In acest fel vom obtine o alta audienta careia i ne putem adresa: elitei financiare si politice care au ceva de pierdut.

Mai mult, politicienii si cei bogati au o noua problema: Oamenii incep sa ii urasca. Pentru ca aceasta criza are loc in timp ce ei sunt la conducere. Nu mult timp in urma bogatia a fost un motiv de respect, dar acum bogatia a ajuns sa fie urata. Acest fenomen va escalada pana la punctul de brutalitate, iar ei vor simti aceasta presiune puternica.

Impreuna cu oamenii de stiinta, le putem sugera o solutie: Pentru ca nu exista alta sansa, trebuie sa incepem treptat schimbari in societate. Nu este nevoie de vreo miscare dura, doar introducerea educatiei globale. Este esentiala in ziua de azi.

In acest fel putem obtine stratul principal al piramidei: publicul, masele, care care trebuie sa „ia loc in bancile scolii”, asta insemnand ca trebuie sa le fie prezentat in sistem de educatie legile noii lumi. Asta se poate face usor pentru ca rata somajului va atinge cote fara precedent foarte curand, iar economia se va opri, in afara mecanismului care produce strictul necesar. Multi oameni au renuntat deja sa mai chelutiasca banii pe produse de lux. Un mare numar de oameni va ramane fara servici, si vor trebui trimisi sa invete. Pentru ei asta va fi un loc de munca. O persoana care lucreaza in sfera produselor de baza nu va fi diferit de unul care studiaza educatia globala.Treptat, noul sistem va fi construit.

Presupunand ca toata lumea va lucra acolo cate o jumatate de zi, iar cealalta jumatate va fi dedicata studiului, iar de la asta va primi salariu. O astfel de piramida va in sincron cu cererile crescande ale retelei globale ale lumii.

Din partea a 5a a Lectia zilnica de Cabala 10/7/2011, “One Commandment”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed