Cum sa depasim limitele universului

Pentru a ni se permite sa atingem scopul spiritual, noi suntem adusi intr-un loc special, cu carti speciale si un mediu special. Aceasta se intampla deoarece o persoana poate intelege viata doar atunci cand isi depaseste limitele.

Astfel, noi trebuie sa descoperim fortele, capacitatile, atributele si emotiile care se afla dincolo de limitele vietii noaste – dincolo de limitele universului. Aceste atribute, cu totul deosebite, pot fi atinse doar multumita unui mediu special in care toti ceilalti doresc, deasemenea, sa depaseasca senzatia acestei vieti fizice.

Unei persoane ii este data, la inceput, foarte putina putere, o dorinta foarte mica. Pentru a trece peste granitele acestei vieti si a se ridica deasupra ei, el are nevoie de puteri extrem de mari. Acestea nu sunt puteri egoiste ci, mai degraba, capacitati de daruire care sunt opusul a tot ceea ce se gaseste in interiorul lui.

Asa incat, o persoana este adusa intr-un mediu special in care isi construieste o relatie speciala si descopera dorinta sa de a darui. Si chiar daca, la inceput, daruirea nu i se pare atractiva, cu timpul, el primeste impresiile corecte si intelege ca, ajutat de puterea daruirii, el isi poate indeplini dorinta de a simti viata care se gaseste in afara corpului.

O persoana trebuie sa detina o putere mare de daruire pentru a-si putea indeplini visul sau. Tocmai de aceea i se da o sansa: “Te rog, actioneaza! Te gasesti intre oameni, nu vrei sa ai deloc de-a face cu ei si nu vrei sa le daruiesti. Asta e clar. Atunci ar trebui sa-ti para rau ca nu poti face asta, caci, fara daruire, nu vei avea control asupra propriei tale vieti.”

In acest fel, o persoana incepe sa se gandeasca daca asta este o buna afacere sau nu. Uneori este de acord ca da, pentru ca vede ca aceasta cale este unica posibila si, neavand alta alternativa, este silit sa o accepte. El este gata sa accepte daruirea macar pentru a se ridica deasupra acestei vieti.

In cele din urma, totusi, persoana incepe sa inteleaga ca puterea daruirii pe care o primeste de la mediul inconjurator este esenta vietii sale spirituale. Nu este o plata in avans pe care el, in dorinta lui egoista, este gata sa o faca pentru a primi, mai tarziu, viata spirituala. Nu, este insasi puterea daruirii aceea care ii aduce viata inalta, spirituala si noile senzatii.

Din prima parte Lectia zilnica de Cabala 10/27/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: