Cum sa gasesti cinci uncii de aur in 100 de tone de fier vechi

Cei zece studenti ai lui Rabi Shimon care au scris Cartea Zohar sunt cele zece Sfirot ale sufletului corectat. De aceea, ei pot sa ne aduca Iluminarea Superioara (Zohar), Lumina care provine din capul lui Zeir Anpin. Aceasta Lumina vine din cea mai inalta sursa si, ca atare, este cea mai inalta Lumina posibila care poate sa ajunga la noi.

Incercand sa gasesc in mine calitatile pe care le descrie Zohar-ul, trebuie sa inteleg ca toate cele zece Sfirot exista in mine chiar si la nivelul meu scazut. Doar ca nu le pot discerne in interiorul dorintei mele, care e ca o singura picatura. Deocamdata, dorinta mea inca nu are tinta, dar e ca o picatura de sperma care deja contine tot ce i se va intampla mai tarziu – toate calitatile si toata viata. Lipseste doar efortul meu; asta trebuie sa adaug la acea picatura, care e ca o picatura de sperma din care se va dezvolta apoi o persoana (eu).

Efortul se face lucrand cu mediul (grupul) si cu cartea. Mediul ma inspira cu o dorinta si mai mare de a atinge obiectivul spiritual, dar si mai important este ca imi da dorinta corecta. Uneori, persoana arde de o mare dorinta si crede ca nu are nevoie de grup, dar asta pentru ca nu poate sa vada ca dorinta sa este incorecta si nu este orientata catre obiectiv. Poate sa fie o dorinta corecta numai daca o lasa sa treaca prin grup. Dorinta sa personala nu va fi niciodata tintita catre Creator, deoarece Creatorul e dezvaluit in interiorul conexiunii dintre suflete (noi). Ca urmare, trebuie sa lasam toate dorintele noastre sa treaca prin grup. Asa vom capata forta unitatii si a daruirii de la toti membrii grupului.

Daca pur si simplu ardeti de o mare dorinta pentru Kabbalah si Creator, asta inca nu inseamna nimic. Inca nu doriti spiritualitatea, caci spiritualitatea e daruirea si iubirea de aproape, iar acestea sunt lucruri pe care cu siguranta ca nu le doriti foarte mult. Trebuie sa va lasati dorinta enorma sa treaca prin grup, iar apoi veti vedea cat de mult ea este sau nu este tintita catre spiritualitate. Poate ca veti ramane cu cinci uncii din cele 100 de tone de dorinta care arde in interiorul vostru. Dar acele cinci uncii vor fi tintite catre obiectiv si veti putea cu adevarat sa le folositi ca sa va intoarceti catre Creator. Cat despre restul celor 100 de tone, pur si simplu ardeti de ele, dar ramaneti in acelasi loc si nu mergeti nicaieri.

De aceea trebuie sa aducem picatura noastra de “sperma spirituala” in mediul corect: pentru a primi forta daruirii si directia corecta din ea. Grupul ne modeleaza ca pe un aluat care, apoi, poate sa fie pus in cuptor ca sa se coaca painea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed