Cum sa iesim din impas

Dacă un grup a ajuns la un impas de ură reciprocă, atunci este mai bine să ia o pauza în scopul de a oferi oamenilor o sansa de a vedea adevărul. Sa lasam fiecare persoană sa stea acasă şi să-si evalueze viaţa. Ura va deveni mai puţin orbitoare, şi ea va primi un aspect mult mai obiectiv la ura între prieteni, aducând un pic de gândire raţională în emoţie.

Apoi, fiecare va începe să gândeasca la ceea ce ar trebui să facă cu această ură, de unde a venit şi cu ce scop i-a fost data. Isi va aminti apoi că ura este mijlocul pentru o ascensiune. La urma urmei, Creatorul a creat înclinaţia rea intenţionat şi evocă ura dintre noi, astfel incat sa apelam la El si sa-L descoperim. Ştiinţa Cabalei este mijlocul pentru descoperirea Creatorului şi aveţi posibilitatea să-L descoperiti chiar acum.

Creatorul este dezvaluit doar deasupra egoismul nostru şi atâta timp cât ne simţim bine, nu vom apela la El. Noi trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna că toata avansarea vine doar ca un rezultat la senzaţiile negative. Dacă o persoană se simte bine, ea nu va face o mutare; aceasta este natura noastra.

Prin urmare, este posibil sa lucram la dragostea pentru prieteni, dacă ne imaginăm toate procesele şi starile prin care va trebui să treacem, dacă ii vedem în noi înşine şi ii înţelegem, ii caracterizam, ducandu-ne înapoi la auto-analiza de câteva ori pe zi, şi adaugăm logică şi emoţie la asta. Acesta este modul în care vom începe sa controlam fiecare stare, buna sau rea şi s-o folosi ca un mijloc necesar sau o pârghie care ne va permite s-o transformam în stadiul următor de avansare.

Daca fiecare dintre noi va încerca să se rupă de ego-ul lui, „inima noastra de piatră,” înseamnă că intrăm în inima prietenilor noştri. În cele din urmă, noi dezvăluim singura stare care există, pe care egoismul nostru a ascuns-o de noi.

Noi nu lucram la prietenii noştri sau la grup, ci la simpla schimbare a percepţiei noastre asupra realităţii şi inimilor noastre. Problema nu este la prieteni şi la grup. Este numai sufletul meu, pe care trebuie sa-l adun într-un întreg.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 3/7/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed