Cum sa incetez sa ma gandesc la mine insumi, Partea 2

Toti cei din poporul Israel sunt raspunzatori de ceilalti (SANHEDRIN, 27b, Shavuot 39)

Continuare la Cum sa incetez sa ma gandesc doar la mine, Partea1)…

7. Daca in grup fiecare se gandeste la celalat, grupul devine un sistem perfect care exista in starea Arvut (garantia reciproca) sau in sufletul intreg . Toti prietenii se ridica deasupra dorintelor si intra intr-o interconecrare unificata, devenind garantii in daruire pentru ceilalti.

Fiecare persoana detaseaza punctul sau din inima de egoismul sau si il conecteaza cu punctele din inima ale celorlalti. Astfel, dorintele raman jos si coexiunile apar intre pnctele din inima. Intr-o astel de conexiune a daruirii reciproce, actioneaza alte legi diferite, altruiste. O noua lume isi deschide portile in fata persoanei.

8. De indata ce o persoana s-a ridicat deasupra egoismului sau, corectarea conexiuni cu ceilalti incepe prin intermediul unor dorinte anterior respinse. La inceput se intampla ca daruire de dargul daruirii si apoi ca primire de dragul daruirii. Toate relatiile au loc doar spre placerea Creatorului. Acest spirit colectiv care este prezent intre prieteni se manifesta in toti; ei sunt acum capabili sa detecteze si sa isi indrepte intentia doar asupra acestui lucru.

Apare o senzatie de interactiune dar nu cu sine si nici cu altii, ci cu intregul unificat. Relatia cu Creatorul Care este revelat in totalitatea se iveste din aceasta unitate.

Din Lectia zilnica de Cabala 08.10.2010, Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: