Cum sa-ncepi sa iti auzi invatatorul

Este imposibil sa avansezi corect daca esti condus de propriile tale opinii, pentru ca te afli cu totul in aceasta lume. Vei fi in stare sa cresti doar daca vei descoperi existenta celor doua opinii distincte: vei auzi propria parere si parerea invatatorului, vei intelege diferenta dintre ele si le vei compara cu fiecare astfel incat sa fi manat intotdeauna de credinta deasupra ratiunii si sa accepti punctul de vedere al invatatorului.

Trebuie sa alegi si sa avansezi tot timpul, sa preferi parerea profesorului in locul propriei pareri in ciuda egoismului crescator si ezitarilor interne si argumentelor, in ciuda presupuselor fapte evidente si a logicii care iti spune ca nu esti condus de ratiunea ta ci esti deasupra sau dedesubtul ei.

Daca cineva se descurca cu toate aceste probleme, va putea avansa. Daca nu, nu are nici o sansa sa reuseasca. Astfel, doar cativa ating lumea spirituala.

Pentru a putea supravietui unei astfel de framantari si a putea merge impotriva logicii tot timpul, avem nevoie de suportul grupului care de fiecare data intareste autoritatea invatatorului. Asta inseamna ca este necesar sa ne coboram in fata grupului, pentru a primi putere de la el ca sa anulam parerea personala si sa acceptam parerea profesorului.

Sunt trei participanti in aceasta munca: persoana, invatatorul si grupul. Toti sunt necesari pentru a obtine revelarea Creatorului (care poate fi revelat de asemenea si din forma opusa) astfel incat parerea profesorului si cea  a Creatorului sa formeze una singura. Apoi persoana va putea avansa, intelegand ca grupul si profesorul sunt reprezentantii Creatorului in relatie cu el. Astfel persoana trebuie sa inteleaga toate conceptele, evaluarile si alegerile doar referitor la ei.

Daca ai noroc, vei face asta si vei merge inainte; daca nu, nu vei simti nici macar ca nu faci alegerea corecta si ca nu mergi in directia buna. Nu vei avea nici o scala pe care sa masori astea.

Cand „cuvintele care vin din inima ajung la inima”? Daca iti stabilesti o parere corecta in raport cu invatatorul, vei incepe sa auzi ce iti spune.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 5/25/11Shamati #25

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed