Cum sa-ti folosesti libertatea

Cineva lucreaza constant cu constiinta noastra in lumea fizica: toata mass-media, filmele, televiziunea şi ziarele. Noi primim exemple de viaţă în şcoală, acasă, de la mediul nostru, prieteni şi întreaga lume. Suntem mereu sub această influenţă, fără ca măcar sa ne dam seama cât de mult depindem de asta şi urmam aceste valori insuflate.

Se pare că în lumea noastră corporala efectuez doar dorintele altcuiva. Dar în lumea spirituală am rămas cu o absoluta goliciune şi nu ştiu ce să fac cu ea: Unde sa merg sau ce se întâmplă? Şi acest lucru este foarte dificil.

Dar, pe de altă parte, trebuie să înţelegem că în lumea noastră nu efectuam orice acţiuni independente şi niciodată nu realizam propriile noastre dorinţe, niciodata nu alegem cum sa ne imbracam, ce să mănâncam, ce să gandim, profesia noastră, sau partenerul de viaţă. Primesc toate gusturile de la mediul inconjurator şi muncesc în acord cu acest program. Când moda se schimba în lumea înconjurătoare, imi schimb imediat direcţia şi încep s-o alung.

Ne-am obisnuit deja sa trăim aşa şi de aceea ne simţim confuzi cand dam brusc de libertate: Nu mai ştim ce să facem cu ea. Este exact ceea ce se întâmplă cu dezvoltarea noastră spirituală. Ni s-a dat libertatea completă în ea. Ce facem cu ea si de unde sa obţinem exemple?

Dar dacă ti-ar fi fost date exemple, tu nu te-ai dezvolta ca o persoană liberă care posedă libertatea de alegere. Nu ai găsi sau dezvălui sufletul tău. O persoană stă nedumerita, fără să ştie cum să continue.

Acesta este motivul pentru Cabalistii ne recomanda să învăţăm de la natură, din mediul înconjurător. Natura, generalul sau, forta superioara, este Creatorul. Avem nevoie să învăţăm de la El şi noi trebuie să-l descoperim. El trebuie să devină mediul nostru şi noi trebuie sa luam exemple de la El.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 3/4/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: