Cum se întâmplă ascensiunea spirituală?

236.01Cum se întâmplă ascensiunea spirituală? Sunt ridicat de la gradul Malchut la gradul Bina, dar nu sunt încă la gradul de Bina și, prin urmare, simt asta ca un gol. Și aici am de ales să mă întorc înapoi la Malchut, iar aceasta va fi o adevărată coborâre pentru că am neglijat ocazia pe care mi-a dat-o Creatorul.

Creatorul îmi dezvăluie golul ca parte a nivelului superior și mă invită să urc acolo. Dar nu vreau să rămân acolo și vreau să urc și mai sus.

Refuz să avansez, evit sentimentul de gol și îi cer Creatorului să mă lase înapoi la viața obișnuită. Sau stau într-un loc gol și încep să mă instalez. Acest lucru înseamnă că vreau să dezvălui că acest loc este gol doar în raport cu dorințele mele egoiste și nu cu dorințele de dăruire.

Esta ca şi cum închid o fereastră de pe ecran și aș vrea să mă văd într-o fereastră nouă, în lumina dăruirii. Și apoi încep să văd lumea viitoare. Prin urmare, toate stările de gol sunt date pentru a le folosi correct, cu credință deasupra rațiunii, prin puterea lui Bina asupra lui Malchut, astfel încât eu vreau să rămân în această stare și să exist în ea.

Aceasta este intrarea în lumea spirituală. Și primim astfel de invitații de la Creator de multe ori în fiecare zi, dar nouă nu ne plac. Înainte, aveam un anumit simț al vieții și acum nu mai există nimic. Dar nu înțelegem că prin această goliciune Creatorul vrea să ne aducă în lumea spirituală, la nivelul superior.

În aceste stări de gol, trebuie să ne întoarcem la Creator și să-I cerem să umple acest gol cu ​​măreția Sa, care ne va oferi bucuria de a ne apropia de El.

Aceasta înseamnă să treci prin credință mai presus de rațiune, simțind avantajul calităților și acțiunilor de dăruire, Bina în locul calităților și acțiunilor lui Malchut date nouă din naștere. Vreau să dezvălui calitățile de dăruire în mine, ceea ce înseamnă să dezvălui Creatorul în mine.

Prin urmare, atunci când simțim golul, trebuie să-i cerem Creatorului să se dezvăluie în interiorul acestui gol. Și dacă cerem împreună, cu siguranță vom reuși. Acesta este cel mai scurt și mai direct mod de a-l dezvălui pe Creator.

Și când simt bucuria de a mă apropia de Creator, trebuie să îndrept întreaga împlinire pe care am obținut-o (sentimentul de bucurie, dăruire și încredere) către Creator. Și apoi îmi transform starea într-un Kli spiritual, transform toate împlinirile primite anterior într-o lipsă, într-un instrument (Kli) pentru dăruirea către Creator.

Și întotdeauna când urcăm treptele, fosta împlinire se transformă într-o lipsă. Și este așa la fiecare ascensiune.
Din Lecţia zilnică de Cabala 9/8/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed