Cum se naste o litera

Intrebare: Daca Kelim spirituale au forma daruirii, atunci cum pot sa adere la ele fortele rele?

Raspuns: Nu poate fi nicio forma fara Klipot (forte rele). Cum poate exista o forma daca nu este nicio restrictie? Este imposibil sa trasezi o figura daca nu este limitata de granite. Trebuie sa se extinda pana la un anumit punct si nu mai departe.

Dar cine sau ce ne restrictioneaza? Este dorinta noastra de placere. Daca merg putin deasupra marginii, este considerat de dragul de auto multumire si acolo ma opresc. Totusi, in acest punct, sunt capabil inca sa dau, deci continui sa caut directia si forma daruirii. Astfel sunt formate formele literelor.

Incepi cu un punct: Ai o dorinta de daruire. Ce urmeaza? Poti sa te misti in sus un pic, la stanga la dreapta  si folosind limitarile sa desenezi o litera (un vas spiritual), un Kli, in care doua forte ale Luminii se conecteaza – Lumina Hasadim si Hochma. Numai aceste doua componente exista: dorinta de placere si intentia de dragul daruirii. Un kli este facut din dorinta de placere, dar acolo este un ecran deasupra ei cu Lumina Reflectata – fortata de daruire. In acest fel apare o figura dintr-un punct.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala, 21.07.10, Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed