Cum va arăta lumea în 2022?

3Prognoza pentru 2022 depinde în întregime de tipul de relații pe care le vom avea unul cu celălalt. Omul se află chiar în vârful scării tuturor părților realității: materie minerală, plante, animale și oameni. Prin urmare, comportamentul nostru față de natură și unul față de celălalt determină toate celelalte niveluri inferioare.

Deși ni se pare că gânduriledorinţele și relațiile noastre nu afectează nivelurile naturii de sub noi: mineral, vegetal și animal, adevărul este că le afectăm și determinăm atitudinea noastră față de restul naturii, prin relațiile noastre egoiste unul cu altul, și vedem consecințele corespunzătoare în natura însăși și felul în care îi dăunăm.

Nu există niciun element mai dăunător în lume decât omul, care dăunează întregii naturi. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne gândim la modalități de a ne schimba atitudinea față de mediu, faţă de utilizarea resurselor naturale și faţă de schimbările climatice. Toate acestea pot fi echilibrate prin ajustarea relațiilor dintre oameni.

Putem să o facem; totul este în mâinile noastre. Aceasta este o modalitate foarte flexibilă, deoarece nu trebuie să oprim fabricile și întreprinderile. Trebuie doar să relaționăm unii cu alții cu mai multă amabilitate și să obligăm pe toți la asta, pentru că toată lumea înțelege că lumea noastră are nevoie de schimbare și vindecare urgentă.

Dacă nu o facem, lumea va muri an de an. Epuizăm resursele naturale ale Pământului, luăm ultimele urme de petrol, gaze și cărbune, poluăm oceanele și sursele de apă dulce și otrăvim aerul. Nu putem continua așa. Eu nu fac parte din nicio societate pentru protectia mediului. Eu spun doar că ecologia și toate celelalte probleme de pe Pământ depind de relațiile dintre oameni. Să schimbăm această relație și totul se va schimba de aici.

Suntem deja într-o criză economică, și putem avea și alte crize pe lângă aceasta: criză financiară, industrială, familială, diplomatică internațională. Există multe puncte de conflict în lume care ar putea declanșa un război mondial. Cu toate acestea, relația dintre oameni include o atitudine față de orice altceva. Trebuie să-l corectăm pe om! Sper că în 2022 vom începe să înțelegem acest lucru.

Dacă omenirea s-ar putea privi în oglindă și şi-ar putea vedea relațiile sale interioare, ne-am înfiora pur și simplu de groază. Toată lumea ar arăta ca un lup teribil sau ca un crocodil – exact ca în filmele de groază.

Oamenii nu cred că relațiile noastre pot fi îmbunătățite; ei nu cred deloc că omul se poate corecta. Cu toate acestea, aici este metoda Cabala. Dacă simțim cu adevărat cât de dependenți suntem unii de alții, cât de aserviți suntem egoismului nostru, care ne controlează tot timpul în defavoarea noastră, și începem să ne gândim la modalitatea de a scăpa din această sclavie, ne vom putea ridica oarecum. deasupra noastră înşine. Atunci viețile noastre se vor schimba complet.

Problema este că oamenii nu cred că este posibilă această corectare, pentru că nu vine din natură. Numai unui număr limitat de oameni i se dezvăluie că este posibil să se ridice deasupra egoismului uman.

In plus, această metodă este deosebită pentru că nu poate fi implementată de o singură persoană ci are nevoie de sprijinul multor oameni din jurul său.

Numai sprijinindu-se și ajutându-se reciproc, ei se pot ridica deasupra egoismului în care s-au născut și în care au crescut. În acest fel își pot depăși egoismul și pot vedea cum se schimbă lumea dacă o privesc din calitatea dăruirii în locul calităţii de primire.

Din KabTV “Lumea” 12/21/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed