Cunoscand sistemul guvernarii superioare

Intrebare: De ce am inceput sa studiem partea 8 din Talmud Eser Sefirot (Studiul celor Zece Sefirot) in locul Zoharului?

Raspuns: Noi continuam sa studiem Zohar zilnic, in timpul lectiilor de dimineata, dar numai pentru patruzeci si cinci minute in loc de nouazeci de minute in fiecare zi.

Cand citim Zohar, in mod constant avem de-a face cu Partzfim a Lumii Atzilut, din care Guvernarea Superioara isi are originea. Arich Anpin (AA), Abba Ve Ima (AVI), Yeshsut, and ZON. De aceea trebuie sa castigam intelegerea a felului in care sunt aranjate, cum este constituita ierarhia si relatiile dintre ele, si ce fel de program urmeaza.

Totusi, avem nevoie sa studiem Part 8 din TES (Talmus Eser Sefirot), care este partea majora a Studiului celor Zece Sefirot, care descrie cu precadere Lumea Atzilut.Fara el, nici macar nu ne putem apropia de Zohar.

Intradevar cu cat mai mult o persoana cunoaste, cu atat intelege si realizeaza ca in realitate de fapt nu stie nimic, care il indreptateste sa isi stabileasca rugaciunea, nu un planset de copil ci o cerere atent analizata. In afara de asta, daca studiem TES cu aceeasi intentie ca si in Zohar, ne afecteaza si indeplineste aceasi munca in termenii corectiei noastre.

Din partea a2a a Lectiei zilnice de Cabala 12/2/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: