Cuplul: prieteni

Întrebare: Cum trebuie să fie conectată la familie lumea de afaceri, pe baza legilor de integralitate în natură ?

Răspuns: În prezent, suntem într-o astfel de tranziţie,  încât masele nu sunt încă încorporate în educaţia integrală. Astfel, între timp, este greu pentru noi să vorbim despre acest subiect. Cu toate acestea, să ne imaginăm că mâine, în timpul pauzei de la prânz, organizăm un atelier la uzina unde câteva cupluri căsătorite iau parte. Ele împărtăşesc idei cu privire la rezolvarea diferitelor probleme şi se ajută reciproc pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Problema este că există lucruri pe care, în principiu, nu le putem schimba în noi înşine, dar putem schimba atitudinea noastră în privinţa lor. Noi cerem participanţilor la discuţie să-şi schimbe atitudinea, să fie mai toleranţi, înţelegători, să aibă compasiune şi să existe cooperare.

Este primul gol pe care trebuie să-l atingem în atelierele familiale. Discutând tot felul de probleme împreună, oamenii încep să înţeleagă că acest gen de probleme există peste tot în lume şi asta-i calmează, reduce focul pasiunii la jumătate. Când văd că este acelaşi lucru pentru toată lumea, atunci mă relaxez: „Ce putem face ? Toată lumea trăieşte aşa.”

În al doilea rând, oamenii dau sfaturi interesante. În timpul discuţiilor, oamenii încep brusc, să asculte ceea ce nu ascultau înainte. Atunci când doi dintre ei, soţ şi soţie, se ridică şi îşi exprimă opiniile, o legătură puternică apare între ei. Asta îi uneşte, le dă un sentiment puternic de identitate! Ulterior, ei devin ceva total diferit.

Astfel, asemenea evenimente sunt foarte utile, mai ales în timpul ascensiunii lor. La începutul atelierelor, este posibil să vorbim de lucruri diferite, cu excepţia problemelor grave, precum drogurile sau adulterul. Cu referire la aceste tipuri de probleme, dificil de rezolvat, trebuie abordate cu grijă şi în timp.

Cu toate acestea, la final, este posibil să le găsim rezolvarea, graţie conexiunii într-o manieră integrală. Atelierele integrale schimbă oamenii şi îi uneşte.

Întrebare: Este util să lucrez cu soţia în acelaşi loc de muncă sau să fim parteneri într-o afacere ?

Răspuns: Dacă este vorba despre afaceri personale ale cuplului, atunci merită.

În timpul lucrului în aceeaşi întreprindere, ceea ce se întâmplă este că atunci când oamenii participă la conexiunea integrală, relaţiile personale sunt eliminate şi, deasupra, relaţiile colective încep să crească, deoarece ele au un spaţiu pentru emoţii care sunt complet diferite, nu plate sau liniare. Astfel, eu nu văd nicio problemă cu asta.

Kab.tv, „secrete profesionale”, 08.02.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: