Curcubeul Din Interior

Zohar (trebuie sa caut tot ceea ce citesc in aceasta carte in interiorul meu): si Creatorul (forta generala de a darui, atat cat ne putem imagina) a spus lui Noe (dorinta mea interioara de a deveni la fel cu Creatorul): “Am pus curcubeul in nori”. “Am pus” face referire la faptul ca acesta a fost pus chiar mai devreme, pentru ca, curcubeul este “piatra de temelie”. Si piatra de temelie a fost pusa la locul sau inainte chiar de crearea lumii, pentru ca lumea a fost construita pe ea si, prin urmare este scris: ”Am pus”, la timpul trecut.

Este scris: ”Mai presus de cer”. Iar despre ceea ce exista mai presus de cer este scris: “Si eu voi auzi sunetul aripilor lor”. Acestea sunt cele patru mari animale si cele mai mari animale sfinte care exista in ceruri. Aripile lor leaga si le acopera trunchiurile. Cerul este granita celei de-a doua restrictii, numita Parsa. Sta deasupra a patru animale mari: Hesed, Gvura, Tiferet si Malchut.

In interiorul nostru exista forte numite  Hesed, Gvura, Tiferet si Malchut, sau patru animale pe nivelul animat. Exista “cerul” care separa aceste forte unele de altele. Dar ele sunt doar atat – forte.

Tot ceea ce simtim in prezent ne este infatisat de aceste forte pe ecranul nostru interior. Scopul nostru este de a trece de la imaginile externe de pe ecran la fortele insasi. Apoi vom fi capabili sa ajungem la radacina realitatii noastre, incepand s-o schimbam, si sa ajungem la Sursa.

Lumea Spirituala este o Lume a Fortelor. Doar cand existam in lumea corporala ne imaginam aceste forte ca imagini corporale. Totusi, in final acesta intreaga realitate imaginata se evapora in neant.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed