Cutia milei pentru Lumina Superioara

Rabash, “Explicatia articolului, Prefata la Intelepciunea Cabalei”: Baal HaSulam a facut odata o alegorie referitor la asta: Doi oameni au fost prieteni in copilarie si separati ca si adulti. Unul a devenit rege, unul nevoias. Dupa multi ani, cel sarac a auzit ca prietenul sau a devenit rege si a decis sa mearga in tara prietenului sau si sa ii ceara ajutorul. Si-a impachetat cele cateva lucruri si s-a dus.

Cand s-au intalnit, el i-a spus regelui ca a fost sarac, si astfel i-a atins regelui inima. Regele i-a spus prietenului sau : « Iti voi da o scrisoare pentru trezorierul meu ca sa iti permita sa stai in trezorerie doua ore. In aceste doua ore, tot ce reusesti sa aduni este al tau ». Omul sarac s-a dus la trezorier, inarmat cu scrisoarea, si a primit permisiunea. A intrat in trezorerie cu cutia pe care o folosea la cersit, si in cateva minute a umplut cutia la refuz si a iesit afara din trezorerie.

Dar trezorierul i-a luat cutia si i-a rasturnat continutul. Apoi i-a spus saracului: umple-o din nou. Omul a intrat in trezorerie si inca odata si-a umplut cutia. Dar cand  a iesit, trezorierul i-a rasturnat din nou continutul, ca si mai inainte.

Asta s-a repetat pana cand au trecut cele doua ore. Ultima data cersetorul a iesit afara si i-a spus trezorierului: “Te rog, lasa-mi ce am adunat. Timpul mi s-a terminat si nu mai pot intra in trezorerie.” Atunci trezorierul i-a spus: “Continutul acestei cutii este al tau, si la fel si tot ce am golit din cutie in decursul celor doua ore. Ti-am rasturnat banii pentru ca am vrut sa te ajut, intrucat de fiecare data ai iesit cu cutia ta mica plina si nu mai aveai loc si pentru altceva.”

Nu putem primi Lumina Infinitului dintr-o data. De aceea, toata munca in a primi Lumina este impartita in mai multe faze si stari.

Suplimentar, toate starile noastre din trecut din vietile trecute s-au adunat intr-o singura stare unde toate dorintele (Kelim) si toate Luminile se unesc impreuna pana cand ajungem la starea de corectare finala (Gmar Tikkun). In aceasta stare totul devine unul, si Malchut al Infinitului umplut cu Lumina eterna se dezvaluie din nou.

Din partea a 3a  a  Lectiei zilnice de Cabala 12/17/2011, “Explicatie la Articol, Prefata la Intelepciunea Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: