Dacă în sfârșit vrem să ne naștem

Există un plan clar pe care trebuie să-l îndeplinim pas cu pas. Dar nu ne grăbim, de fapt sau nu facem asta, deoarece este greu și neplăcut. Este mult mai plăcut să credem că aparent avansăm și că totul este în regulă. Suferim un pic, deoarece nu avansăm destul de rapid și primim împlinire prea puțină, dar nu putem numi asta încă o stare de naștere spirituală.

Trebuie să ne dăm seama că dacă vrem să ne naștem în cele din urmă, trebuie să ținem cont de faptul că starea grupului mondial și starea fiecărui individ este foarte tensionată, dificilă și periculoasă.

Putem spune același lucru despre poporul lui Israel în țara Israel, așa cum Baal HaSulam ne avertizează. El cheamă oamenii să se conecteze pentru a evita suferința, iar acest lucru ajută într-adevăr trecerea mai ușoară prin situații complicate și dificile. Este ca o naștere care are loc într-un spital modern, comparativ unei nașteri cu 100-500 ani în urmă, când multe nașteri s-au încheiat cu moartea copilului și a mamei. Atunci, o naștere a fost o experiență foarte periculoasă, în ciuda faptului că oamenii au fost diferiți și mult mai aproape de natură și nu au fost atât de multe întreruperi ca în prezent.

Cu cât mai mult îndulcim această tranziție pentru oameni, indiferent de cât de mult am lucra cu ei, încă vor trebui să treacă prin stări dificile, în scopul de a aborda nașterea lor spirituală. Vor trebui să treacă prin presiuni mari. Cu ajutorul lui Ahmadinejad, Obama și a altor dușmani, care sunt în general numiți „Faraon”, vom avansa.

Dar grupul nostru trebuie să fie la fel ca Moise cu privire la oameni, explicându-le ce se întâmplă și de ce și ce ar trebui făcut în legătură cu situația. Trebuie să le explicăm oamenilor că loviturile nu lovesc atributul lui Israel în noi, ci Faraonul, care este ascuns în noi. Loviturile lovesc Egiptul din noi, pe Faraon, în timp ce Israelul din noi continuă să trăiască confortabil în ținutul Goshen, nelipsindu-i nimic.

Principalul lucru este să se înțeleagă că va trebui să trecem printr-un loc foarte strâmt, o stare foarte periculoasă și neplăcută în timpul nașterii noastre. Atât poporul lui Israel, cât și întreaga lume va trebui să treacă prin ea. Toată lumea va trebui să se vadă într-o situație foarte periculoasă, practic, între viață și moarte. Este imposibil să se nască fără asta! Fără o astfel de presiune o persoană nu se poate detașa de ego-ul său și să se nască dintr-o lume în alta.

Toată lumea va trebui să treacă prin acest punct critic acum; toată lumea se apropie de el. Este ca si cum avansăm într-un tub, care este din ce în ce mai îngust până când în cele din urmă devine un punct. Trebuie sa treci prin acest punct, astfel încât ego-ul tău să rămână aici, pe partea asta. În măsura în care te poți conecta cu alții, în care ești gata să mergi în această direcție, pătrunzi prin aceasta gaură mică cu scânteia ta, în lumea spirituală.

Trebuie să ne raportăm la această stare dificilă ca la starea cea mai frumoasă și de dorit. Aici influența mediului este foarte importantă, astfel încât acesta va explica fiecăruia dintre noi și întregii lumi ca „nu este altul în afară de El” și că toată providența vine de la o singură sursă. Așa că trebuie să vedem modul în care dușmanii lui Israel, cum ar fi Ahmadinejad și Obama ne ajuta de fapt. Este cum se spune că „Faraonul a adus pe copiii lui Israel mai aproape de Tatăl nostru din Cer.” Dar asta este doar în cazul în care noi suntem poporul lui Israel, și nu Egiptul. Apoi, începem să înțelegem procesul și să participăm activ la el, din moment ce vedem că toate mijloacele cu care să lucrăm sunt în fața noastră.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 19/10/12, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: