Dacă nu există păcate, atunci nu există porunci

În Miţvot şi păcate, numai intenţia este cea care influenţează sistemului general, revelaţia Luminii superioare, abilitatea de asemănare cu Creatorul. Desigur, ea include şi relaţiile simple ale lumii corporale, legate de alţii, de lume, umanitate, natură şi ecologie, deoarece atitudinea include toate sentimentele voastre. Dar Miţvot şi pacate există numai în relaţie cu conexiunea şi asemănarea sau lipsa asemănării cu Creatorul.

Aşa este la fiecare nivel mineral, vegetal şi animal, în timp ce ultimul nivel, vorbitor, este cel care execută toate păcatele. Cu ei există numai şapte Miţvot ale copiilor lui Noe. Omul care între timp nu intră pe drumul ascensiunii directe către Creator, adică „Israel” (directă către Creaotr), trebuie şi ei să se relaţioneze cu bunătate faţă de alţii: să aibă grijă de natură, de echilibrul şi ecologia ei, să aibă tribunale, să furnizeze justiţie la nivelul umanităţii, etc.

Dar păcatele şi Miţvot spirituale aparţin numai nivelelor spirituale, linilor de stânga şi dreapta. Fără a simţii păcatul, nu vei fi în stare să descoperi înclinaţia ta rea şi nu vei simţii nevoia pentru Lumina care Reformează. Astfel, ajungi la linia mijlocie.

Astfel, este spus: „Nu există niciun om drept pe pământ care să nu fi păcătuit.” Trebuie să descoperim toate păcatele egoului, deoarece fără asta nu vom avea o nevoie pentru corecţie. Dacă este scris că „omul drept este plin de Mitzvot la fel ca o rodie,” asta înseamnă că la început descoperă în el acelaşi număr de păcate.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 4/02/12, Studiul celor zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: