Dacă nu reușești aici, nu reușești nicăieri

Nu am nici cea mai mică șansă să facă vreo schimbare decât dacă mă unesc cu prietenii. Măsură în care eu urc depinde de măsura unității între mine și prietenii mei.

Rabash a scris despre asta în articolul său Scopul Societății – 2. Pentru a se conecta, fiecare persoană trebuie să se anuleze în fața celorlalți. Asta se poate obține atunci când fiecare persoană vede virtuțile prietenilor în loc de defectele și deficiențele lor. Cineva care presupune că este mai mare decât prietenii săi, chiar și în cea mai mică măsură, nu va fi în stare să se unească cu ei și de aceea este într-o mare pierdere.

Unii oamenii cred că sunt incapabili să se unească cu un grup particular, dar cred că ar putea să o facă cu un grup diferit. Ei nu înțeleg că asta nu are nimic de a face cu grupul. Le este pur și simplu arătat ce trebuie să vadă privitor la egoismul lor și nu vor obține un succes mai mare dacă se mută în alt loc.

Poate crezi că principalul grup al Bnei Baruch cu Michael Laitman este atât de avansat și ocupat. Nimeni nu este acoperit. Dacă începi să avansezi, vei întâmpina probleme, întrebări și obstacole mai dificile.

Rabash mi-a spus la început, stai în orașul tău și vino la mine să înveți. Nu trebuie să te muți mai aproape chiar acum. Timp de doi ani am călătorit să studiez cu el, câteodată și de două ori pe zi.

Cineva poate să creadă că va avea o șansă mai bună într-un grup diferit și că este mai bine să se unească cu prieteni diferiți. Dacă nu o poți face acolo unde ești, schimbarea locației și circumstanțelor nu va ajuta. Îți dau cuvântul meu. De fapt, fiecare persoană primește tot ce este al său de Sus.

Nu este nevoie să schimbi locul unde locuiești sau muncești, decât dacă ai probleme serioase cu participarea la lecții. Oriunde este o persoană, acolo trebuie să se unească cu prietenii săi. Dacă face asta, atunci va fi condusă acolo unde trebuie să fie fizic și spiritual.

Din lecția 3, Congresul WE! 4/2/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: