Daca Vrei Sa Primesti Mai Mult, Daruieste!

Desi pare de neinteles, daca vreau sa urc spre urmatorul grad spiritual si sa primesc mai multa Lumina, trebuie sa “ies in afara” starii care ma implineste, Lumina Hochma, si sa urc la gradul ce nu are Lumina Hochma ci doar Lumina Hasadim. Atunci am garantia ca nu voi cadea niciodata de la gradul meu spiritual si nimic nu va putea sa-mi faca rau.

Intr-adevar, nimeni in afara de mine nu-mi poate face rau! O persoana este o lume in miniatura. Tot ce vad in afara mea, exista de fapt in interiorul meu, in interiorul senzatiilor mele. Aceasta intreaga lume pare doar ca fiind externa, dar ea exista de fapt in interior; pur si simplu imi imaginez ca exista in afara mea. Cand incepem sa dobandim senzatiile spirituale, vom simti ca aceste calitati si fenomene transpira din interior. Pare evident ca totul exista in afara, incluzand nivelele neanimat, vegetativ si animat al naturii, ca si toti oamenii din lume, toate stelele si intreg universul. Pana la urma, cum as putea sa potrivesc toate acestea in interior!? Dar, de fapt, eu simt toate aceste lucruri in interiorul meu. Este o mare nebunie sa vezi lumea ca fiind externa. Chiar stiinta clasica, care cerceteaza lumea fizica, incepe sa agreeze acest punct de vedere, despre care Cartea Zohar a scris acum mai bine de o mie de ani.

Toate lucrurile si personajele descrise in Zohar, cum ar fi Creatorul si creatia, Leah, Rachel, Iakov, Israel, ingerii, spiritele rele si diferite alte forte, eu insumi si toate lumile posibile in imaginatia mea – toate acestea exista doar in perceptia mea. Prin urmare, cand citesc Zoharul, trebuie sa incerc si sa simt ca si cum toate aceste lucruri se intampla in interiorul meu, in vreme ce in afara – nu exista nimic! Toti prietenii cu care studiez, televiziunea ce emite lectia pentru mine – toate aceste lucruri sunt senzatiile mele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed