Daruirea are o mie de nume

Toate cuvintele sunt nume ale calitatilor Malchut; asta este singurul lucru despre care citim in cartile de Kabbalah . Poti obiecta pentru ca literele vin in felul urmator: noua vin de la ZAT de Bina, noua vin de la Zeir Anpin si doar ultimele 4 litere ale alfabetului sunt continute in Malchut. Atunci de ce toate cuvintele vin de la Malchut? Este asa pentru ca noi primim totul ca o imprimare in Malchut, fara a conta de unde vin.

Fiecare nume este vointa de a te bucura prin actiunea de daruire, adica prin receptia de dragul daruirii. Intentia de a darui este cea care da dorintei o forma specifica. Nu numim dorinta si Lumina insasi, ci conectarea lor, relatia dintre dorinta si Lumina. Numai aceasta are nume.

De exemplu, o planta nu este doar o dorinta de bucurie, ci o dorinta care contine forta Lumina care o formeaza intr-o planta, care este dorinta de tip vegetal. Kli-ul originar HaVaYaH nu este inca un nume, ci doar baza lui. Numele sunt impliniri care contin in ele aceste nume sau Lumina care poate sa se imbrace in aceasta conform echivalentei de forma. De aceea toate numele vin de la Malchut.

Din partea a doua a  Lectiei zilnice de  Kabbalah 4.05.10, Beit Shaar HaKavanot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: