De ce a Fost Distrusa Sodoma?

Intrebare: De a fost distrusa Sodoma? Legile ei pareau juste. Fiecare primea ce merita.

Raspunsul meu: In Sodoma, fiecare se limita la sine insusi. Lasa-ma in pace, pastreaza distanta! Eu nu iti dau nimic, tu nu imi dai nimic. Astfel nu vom avea nici un conflict. Fiecare este de capul lui. Totul este cinstit si just. Ai o problema cu asta? Discut-o cu Creatorul. Dar lasa-ma in pace!

Locuitorii Sodomei au transformat aceasta gandire intr-o religie. Insa penru ei legile nu erau rele.

Prin contrast, starea actuala a lumii este mult mai rea decat cea a Sodomei. Acum, nu numai ca  toti sunt separati unii de altii, dar toti vor sa distruga, sa fure de la altii si sa abuzeze de toti ceilalti. Aceasta nu era situatia si in Sodoma. Legea orasului stipula: Nu fiti buni cu altii, dar nici nu le faceti rau. Va este interzis pana si gandul de a face rau altora!

Singurul cusur al Sodomei a fost faptul ca legile sale nu permiteau oamenilor sa sa uneasca –Fa ce vrei dar nu te apropia de altii. Aceasta insemna nu te conecta cu altii. De asemenea, insemna interzicerea declararii razboiului; totusi, razboiul insusi este un mod de conectare, precum intr-o spargere, un fel de interpenetrare.

O spargere nu mai este starea Sodomei ci mai degraba Ierusalimul. Cand partile sparte ale lui Bina si Malchut se conecteaza unele cu celelate, atunci pot fi corectate. Cu toate acestea, Sodoma nu poate fi corectata deoarece nu exista nici o conexiune mutuala. Nu poate primi calitatile lui Bina si astfel trebuie distrusa pur si simplu. Este interzis sa atingi aceste parti ale dorintei de a primi care nu se pot amesteca cu altele, care drept rezultat nu pot fi corectate.

Ideologia Sodomei este incredibil de puternica. In lumea actuala o putem scoate la iveala, o putem explica oamenilor, iar ei ar intelege-o si ar dori sa o adopte. Totusi, are defectul de a nu permite amestecarea partilor sufletului spart, calitatile lui Bina si Malchut, care sunt necesare urmatoarei faze de corectare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed