De ce ai nevoie, ca sa functioneze doctoria?

Intrebare: Cand iau medicamente, nu trebuie sa am o intentie anume. Daca studiul Kabalei se spune ca este doctoria pentru egoismul nostru, atunci de ce trebuie sa respect atat de multe conditii diferite atunci cand o studiez, pentru ca ea sa functioneze?

Raspuns: Atunci cand iei medicamentele obisnuite, exista si o serie de restrictii si de conditii, cum ar fi, sa le iei inainte de masa, dimineata sau dupa amiaza, sau sa le iei cu un pahar de apa si asa mai departe.

Doctoria nu e doar pastila pe care o inghiti. Toate conditiile care o inconjoara fac parte din doctorie. Doctoria nu va functiona, decat daca respecti aceste conditii.

Cand iei doctoria, iti influentezi corpul ca sa il faci sanatos si sa refaci functionarea completa a tuturor sistemelor sale, in conexiune corecta unul cu celalalt. Ne corectam sufletul in acelasi mod. Trebuie sa ii dam o doctorie, Lumina care reformeaza si care ne aduce la bunatate, la modul corect, corespunzator de functionare. O buna sanatate a sufletului inseamna ca acesta e conectat complet cu celelalte suflete. Prin unitatea lor, ca unul, ele devin similare Creatorului.

E la fel ca intr-un corp, unde o boala inseamna ca unul din sistemele corpului isi pierde conexiunea corespunzatoare cu celelalte. Remediul este atunci cand e refacuta conexiunea corecta.

In acelasi fel, sufletele noastre revin la starea de a fi impreuna. Asa cum trebuie sa respecti anumite conditii cand iei un medicament chimic, in Kabbalah functioneaza la fel. Ai nevoie de cartile potrivite, de grup si de profesor si de toate conditiile interioare (intentiile tale) pe care le-au descris kabalistii in cartile lor. Altfel, doctoria pentru vindecarea sufletului, corectarea ta, nu o sa aiba efect.

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Kabbalah 5.07.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: