De ce am nevoie de pierdere in munca spirituala?

Intrebare: Cum pot urma sfatul de a „fi bucuros” daca simt „gustul pierderii” in munca sa spirituala?

Raspuns: Asta este o etapa in care tot nu intelegi importanta pierderii. Totusi, poate sa creasca ceva fara pierdere, gunoi, feritilizator? Nu este nimic nefolositor in lume; totul depinde doar de atitudinea noastra. Trebuie sa trecem prin toate starile si sa simtim fiecare din ele. In aceste stadii moartea pare mai dulce decat viata, dar nu poti sa o ocolesti pentru ca trebuie sa intelegi ce inseamna „dorinta de a te bucura”.

Vorbesc deschis, fara exagerare: Daca nu experimentezi asta, nu vei putea sa iesi de sub puterea dorintei de a te bucura, chiar daca nici macar asta nu te ajuta prea mult. Aceasta este revelarea „ingerului mortii”. Fara suportul grupului, fara o rutina zilnica stricta, si fara sa na luam anumite obligatii, este imposibil sa traiesti cu acest sentiment.

Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine este sa iti iei obligatia care te obliga sa ai anumite indatoriri astazi. Trebuie sa te forteze ca si jugul pe taur. Nu exista nimic mai rau decat sa te simti liber. In ciuda faptului ca nu vezi, nu simti, nu intelegi sau nu iti amintesti ceva, incepi sa lucrezi pentru ca trebuie, si treptat iesi din starea de coborare si iti continui drumul.

Suntem controlati de doua forte, si singura oportunitate care ne este data este sa ne ridicam de la regula influentei unei forte la o alta. In afara regulilor celor doua forte, exista o stare intermediara unde tu alegi sub ce influenta sa te afli. Trebuie sa incerci sa controlezi aceste doua forte din starea intermediara, linia de mijloc, ca si cand acestea sunt doua fraie pe care le tii in mana.

De aceea trebuie sa ramai la rutina zilnica: sa mergi la lectie, sa treci peste lectie, sa canti, sa dansezi in camera ta cand nu te vede nimeni, sa razi – fa tot ce trebuie sa iesi din starea rea! Trebuie  sa nu fii de acord cu ea si sa ii opui forta! Cel mai rau lucru pe care il poti face este sa disperi.

Din lectia articolului  lui  Rabash din 11/7/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: