De ce capul decide pentru corp

Ce este in legatura cu Aba ve Ima a lumii Nedukim care fac capul lumii Nekudim fata de corp, ZON (Zeir Anpin si Nukva)? Ele au iluminatia de la Partzuf Superior, Keter. Aceasta iluminare este protectia pentru dorintele egoiste; este Lumina Hasadim pazindu-le de dorinta de a primi placere. Chiar daca dorinta apare brusc, Lumina daruirii le protejeaza de primirea egoista. Din acest motiv, Aba ve Ima sunt capul.

Care este diferenta dintre cap si corp? In lumea materiala ele sunt facute din materiale diferite: creierul si carnea. Totusi, care este diferenta dintre capul si corpul spiritual (Rosh si Guf)? Cum difera acestea de dorinta? Nu este dorinta singurul lucru pe care l-a creat Creatorul?

Capul spiritual este separarea fata de dorinta de a primi placere, care permite unei persoane sa aiba grija de actiuni, deasupra dorintei de a primi. Primind o iluminare din Hasadim – Lumina daruirii, dorintele vaselor spirituale (Kelim) devin capul. Aceasta Lumina le permite sa se deconecteze de dorinta continuta in ele si sa execute o calculatie deasupra ei, ca si cum se uita dintr-o parte, obiectiv, ca un observator independent.

Un cap este partea unde se iau deciziile obiective. Aceasta deosebeste o fiinta umana de un animal si, in general, de toata natura (minerala, vegetal asi animala). Spiritual, diferentele stau in esenta fundamentala si nu in materia propriu-zisa, ca in lumea noastra.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala, 5.07.10, Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: