De ce in Spiritualitate Circumcizia Apartine Barbatilor?

Intrebare: De ce in spiritualitate barbatii trebuie sa treaca prin circumcizie (Brit Mila), in ciuda faptului ca barbatii sunt intruchiparea calitatii daruirii in Lumea Spirituala, nu femeile care corespund calitatii primirii?

Raspunsul meu: Intr-adevar, daca vorbim despre corectarea lui Malchut, atunci rezulta ca partea feminina (cea care primeste) ar trebui corectata. Atunci de ce corectarea (circumcizia celor trei dorinte impure, sau Klipot) se aplica lui Zeir Anpin care este simbolul calitatilor masculine?

Inaintea Sfarsitului Corectarii, intentia mea de a darui se aplica doar dorintelor de deasupra lui Tzimtzum Bet (A Doua Restrictie). Acestea sunt dorintele conectate cu calitatile lui Bina, in timp ce celelalte dorinte inca nu pot fi corectate. Din acest motiv ele sunt taiate, scoase din folosinta si devin reutilizabile numai la Sfarsitul Corectarii.

Intentia de a darui, din interiorul meu se numeste barbat iar dorinta se numeste femeie. Aceasta intentie de a darui se numeste Zeir Anpin, barbatul sau depasirea. Inteleg cum trebuie sa-mi aranjez si sa-mi tai aceasta intentie si inteleg care forma a daruirii trebuie sa o aplic pentru a fi adecvata pentru Creator. Malchut, partea mea receptoare, este fara forma. Totusi, partii mele daruitoare trebuie sa i se dea forma ce depinde, in special, de ceea ce doresc sa daruiesc. Atunci imi dau seama ca sunt incapabil de a lucra cu intentiile mele si ca ecranul meu nu acopera toate strafundurile lui Malchut. Inseamna ca trebuie sa-mi reduc intentiile pana la o anume limita.

Partea sufletului meu numita barbat este intentia sufletului meu de a darui. Aceasta este partea careia i se aplica circumcizia. Aici nu discutam despre nimic extern; acesta este daruitorul meu intern, a carui forma trebuie sa-I corespunda Creatorului. De aceea se executa aceasta corectare, Brit Mila, insemnand ca imi restrictionez utilizarea anumitor parti din Malchut, si astfel avansez in Lumea Spirituala. In concluzie acesta este motivul pentru care aceasta porunca nu se aplica femeii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed