De ce le place oamenilor să se uite la nori

După Tzimtzum Bet (A doua restricţie), fiecare Partzuf superior îşi mută partea inferioară în Partzuf-ul inferior. Partea inferioară a Binei se scufundă în Zeir Anpin şi partea inferioară a lui Zeir Anpin se scufundă în Malchut. De aceea partea superioară a fiecărui Partzuf este vizibilă şi partea inferioară este ascunsă în interiorul Partzuf-ului inferior.

Aceasta este structura conform Tzimtzum Bet şi exact în acest fel suntem contectaţi unul cu celălalt. Fiecare persoană are o parte din ea inclusă în cealaltă persoană. Fiecare este înăuntrul fiecăruia.

Nu suntem capabili să vizualizăm o imagine holografică ca aceasta. Nu există persoană care să nu fie inclusă în toată lumea şi nu există persoană care să nu includă toată lumea, o parte din fiecare persoană. Această imagine integrală este similară cu un nor mare, fără început şi fără sfârşit sau părţi separate. Simplu, toată lumea este inclusă în toată lumea.

Asta ne face Tzimtzum Bet atunci când Bina se conectează cu Malchut. Din acest motiv, în ciuda a ceea ce vrem sau nu, avem o influenţă absolută unul asupra celuilalt. Odată ce înţelegem asta şi folosim consecinţele pentru a ne influenţa în mod corect gândurile şi dorinţele unul altuia, atunci vom obţine repede garanţia reciprocă şi Kli comun (vasul).

Sistemul este deja construit conform cu acest principiu. Întrebarea este numai dacă vrem ca sistemul să opereze conform cu el. Asta este toată diferenţa între lumea în care existăm şi lumea spirituală. Lumea noastră este ceea ce vrem să vedem în ea, în timp ce lumea spirituală corespunde complet cu dorinţa Creatorului.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 11/25/10,, Beit Shaar HaKavanot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: