De ce muncesc si ce gasesc?

Baal HaSulam, Shamati  161, “Problema Daruirii in Tora”: “Am muncit si nu am gasit, nu cred.” Trebuie sa intelegem sensul “am gasit.” Ce e de gasit? Preocupare, bunavointa in ochii Creatorului.

E scris, referitor la actualizarea metodei corectiei: “Am muncit si am gasit.” Ce fel de motto ciudat e acesta? Pot intelege “am muncit”, dar partea “am gasit” e foarte neclara.

Daca ma corectez astfel incat sa obtin iubirea celorlalti, in aceasta atitudine buna fata de altii si conectarea cu ei, nu voi gasi pe nimeni altcineva decat pe Creator; forta atotputernica a naturii care leaga totul intr-un intreg, un sistem. Totul depinde de munca. Trebuie sa investesc si sa fac eforturi in incercarea de a obtine intreg sistemul, de a construi relatii cu altii, de a stabili corectia necesara si de a o simti afara in intuneric.

Astfel, eu muncesc si, in final, gasesc Creatorul in momentul in care partile din sistem se unesc. Astfel, dezvalui forta unviersala care devine forta mea interioara. Si daca nu muncesc si fac aceasta cautare, imi va lipsi itelegerea si impresiile necesare pentru unirea tuturor sufletelor.

Intr-adevar, depinde de mine sa obtin acest sistem si sa invat sa il controlez, asa cum fiecare celula are grija de corp ca intreg, chiar daca nu am revelat acest lucru inca. Acelasi principiu se aplica la toata creatia. Fiecare element e interconectat cu toate celelalte si intregul sistem, ca intr-o holograma. Aceasta e perfectiunea.

Din acest motiv e imposibil sa desfasor munca de actualizare a metodei corectiei, pentru ca altfel nu as fi capabil sa conectez, inteleg si asimilez totul in interior.

Insa in spiritualitate, desi e rasplatit fiind preferat, el tot trebuie sa platesca pretul intreg mai tarziu- masura muncii facute de fiecare. Daca nu, el va pierde Kli-ul.

Din partea 1 la Lectia zilnica de Kabbalah 10/8/10, “Problema Daruirii in Tora”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: