De ce sa fii pierdut in intuneric?

Daca povara inimii tovarasului din grupul nostru se ingreuneaza, trebuie sa-i aducem doctorie: trebuie sa facem tot ce ne sta in puteri, ca sa ii redam buna dispozitie. Daca simt intuneric sau greutate, inseamna ca imi lipseste dorinta de spiritualitate. De exemplu, sa presupunem ca spiritualitatea e atat de importanta, incat puterea dorintei mele de spiritualitate cantareste 20 de livre. Dintr-o data, la ea se adauga alte 20 de livre de dorinta necorectata. Asta ma trage in jos si ma face incapabil sa ma misc. Ca sa inaintez, dorinta mea catre spiritualitate trebuie sa devina mai importanta cu aceleasi 20 de livre. Atunci, spiritualitatea incepe sa ma atraga cu o forta de 40 de livre.

De unde obtin aceasta forta suplimentara, caci e clar ca nu o am in mine? Pot sa o obtin numai din cartile de Kabbalah sau din mediul meu. Trebuie sa incep sa lucrez imediat la a mari importanta pe care o are obiectivul spiritual pentru mine.

E ca un pacient care nu e inca total bolnav si care trebuie sa isi foloseasca toate organele sanatoase, ca sa isi depaseasca boala. Eu imi folosesc toata taria ramasa, ca sa realizez asta – si facand acest lucru, transform intunericul in Lumina. Pot sa trec rapid de la o stare la alta, inaltandu-ma in spirala si, ca urmare, inaintand.

Se impune intrebarea – de ce sa ma cufund adanc in intuneric si sa raman acolo luni sau ani de zile, asteptand ca acesta sa se sfarseasca de la sine?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: