De ce sufletele sunt conectate, precum rotile dintate

Incepand cu a doua restricţie (Tzimtzum Bet) şi din, obiecte spirituale (Partzufim) se nasc, nu cum au fost în lumea lui Adam Kadmon, una sub alta. Din moment ce fiecare dintre ele conţine acum o parte inferioară care nu poate fi utilizata, AHP (Awzen, Hotem, Peh), această parte coboară la gradul spiritual inferior.

Cu alte cuvinte, Partzuf-ul lucrează cu Galgalta ve Eynaim lui (partea superioară), în timp ce AHP-ul său intră în GE a Partzuf-ului inferior. În consecinţă, AHP-ul din urmă se încadrează în GE al unui Partzuf chiar mai mic, şi aşa mai departe.

Rezultă că partea superioară a fiecărui Partzuf devine îmbrăcata în partea de jos a Partzuf-ului superior de deasupra, în timp ce partea inferioară coboară în partea superioară a Partzuf-ului inferior. Deci, unde este Partzuf-ul în sine independent de cel superior sau de cel inferior? Nu are nimic propriu!

Acesta este modul în care sufletele devin legate precum rotile dintate, este acelaşi principiu. Tu nu esti liber de orice legătură cu toti ceilalti. Esti creat iniţial în interiorul unei astfel de construcţii, unei astfel de structuri interioare a Malchut al sufletului integral, unde nu există nici o parte care sa nu fie conectata cu toate celelalte.

Orice dorinţă la toate nivelurile  Aviut-ului (asprimii) este în legătură cu restul, toată lumea este conectata cu toţi ceilalţi, şi nimeni nu are nici o parte libera, nici măcar un grad de libertate. Cel de sus mereu imi spune ce să fac, în timp ce cel inferior determină cum ar trebui să-l servesc. Prin urmare, fiecare dintre noi este legat ca si cum ar avea o frânghie pe ambele părţi şi ii este imposibil de a face o singură mutare independent.

Atunci cum ne putem elibera şi sa avem libertatea de a alege?! Dacă în loc de toate aceste sfori legate, începeti să experimentati lanţurile iubirii, corzile participarii reciproce, veţi fi vindecati de aceasta „claustrofobie”, sentimentul că sunteti bine legati si ingropati de vii într-un sistem în care nu aveţi nici un gând independent sau dorinţa, nici un individual „Sine”.

În ceea ce priveşte libertatea, aceasta poate fi cumparata doar cu dragoste: De dragul iubirii, eu insumi voi dori sa le servesc tuturor şi sa intampin binevoitor aceasta conexiune. Această legătură va fi dezirabila pentru mine! Şi in acest fel voi obţine libertatea, aerul curat, şi întregul sistem va fi al meu: voi fi Creator în legătură cu acesta.

Această proprietate miraculoasă ne patrunde după Tzimtzum Bet, atunci când primeşte Malchut scânteia din Bina, datorită careia câştiga oportunitatea de a se raporta la ceilati cu daruire.

Din a 3-a parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/8/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed