De la disperare la dăruire

Ce o face pe o persoană să renunțe brusc, nemairezistând suferinței? Este rezultatul genelor informaționale (Reshimot, reminescențe) implantate în el. Un animal nu va experimenta asta niciodată, deoarece el trăiește în mod mecanic, luptându-se întodeauna pentru viața sa și nesimțind niciodată disperarea, în felul în care o simte omul în viața sa.

Un animal va lupta cu înverșunare sau va fugi pentru viața sa, dar niciodata nu va ceda panicii. Deoarece omul are genele informaționale, el va renunța, fie ce o fi și nu va acționa ca o mașină care este programată simlu să se bucure, nu să sufere. Acest vârf al disperării, atunci când o persoană încetează să se lupte pentru viața sa și acceptă orice va urma, definește întreaga psihologie umană.

De fapt, toate Reshimot interne sunt consecințe ale spargerii sufletului și, chiar și cea mai mică Reshimo are o anumită legătură cu Cel de Sus, Creatorul, care ne-a rupt de la nivelul său spiritual de dăruire. De aceea, anumite calități apar în noi inconștient, de îndată ce încetăm să ne gândim că am putea câștiga ceva bun prin primire și începem să ne gândim la dăruire.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 12/22/10, “Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: