De la dorințele personale la cele comune

934Acestea sunt moștenirile pe care le-au împărțit preotul Eleazar și Iosua, fiul lui Nun, și capetele (caselor) părinților triburilor copiilor lui Israel, divizaţi pentru o moștenire de mult Șilo înaintea Domnului, la intrarea cortului întâlnirii. Și au pus capăt diviziunii pământului. (Iosua 19:51)

Dorința comună pe care Creatorul a creat-o și o atrage spre Sine, astfel încât să-L poată atinge, ar trebui să funcționeze precum Creatorul, în ceea ce privește calitatea de dăruire și iubire și trebuie să acționeze aşa cum o facem noi în grup. Când ne unim într-un grup putem înțelege modul în care ne raportăm la Creator cu ajutorul dorinței noastre comune, intenției, practicii și experienței noastre.

Rezultă că, fără să realizăm această conexiune, nu vom fi capabili să ne întoarcem către Creator. Nu vom ști nici măcar ce să adresăm și cum să ne adresăm. Prin urmare, fiecare trib trebuie să lucreze de la sine pentru a se aduna și a se întoarce către Creator, tocmai din dorința sa colectivă comună. Și apoi se vor uni toți într-o națiune comună.

O persoană ar trebui să-și rezolve toate dorințele și să le construiască în așa fel încât să înceapă cu dorințe mici și apoi cu ajutorul lor să se deplaseze către toate cele mari, astfel încât să fie direcționate către conexiunea dintre el și ceilalți. Și apoi, bazându-se pe această stare, din aceste acțiuni, din această experiență, el poate înțelege deja cum să se întoarcă spre Creator.

Întrebare: Ce înseamnă „dorințe mici”?

Răspuns: Acestea sunt dorințe egoiste minore, cărora le pot face față. Dar mai sunt cele cu care încă nu sunt capabil să lucrez și știu că nu pot. Dar tocmai pentru că lucrez cu dorințe mici mă apropii de cele mari

Din KabTV’ “Secretele Cărţii Eterne” 8/16/21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed