De La Grup La Întreaga Lume

Întrebare: Când lucrăm cu oameni care nu au punctul din inimă, simţim că le produce bucurie. Este aceasta muncă spirituală?

Răspuns: În ansamblu mă transfer pe mine însumi în ceilalţi. Transfer punctul meu din inimă în dorinţele numite „sufletul meu”. Tot ce este exterior mie în cele şapte miliarde de oameni este sufletul meu, o singură dorinţă, şi dacă îl descopăr pe tot, ajung la finala corectare.

În alte cuvinte, îmi umplu sufletul iar ceea ce umple este numit „Creator” în forma sa infinită. Deci scopul meu este să ies din mine şi să intru în celălalt simtindu-i pe toţi în acelaşi timp. Este imposibil în starea noastră actuală!

Avem nevoie de un grup pentru a vedea mijloacele, această muncă iscusită de a ieşi din sine şi de a intra în altul. Asta înseamnă că grupul este prima noastră unealtă. În termeni cabalistici este numită GE.

Trebuie să studiem „Introducerea la Înţelepciunea Cabalei” pentru a înţelege aceşti termeni corect. Trebuie să urmăm cursurile în campusurile noastre căci altfel nu vom avea un limbaj comun şi va fi dificil să înţelegi ceea ce ai atins.

Aşadar vei înţelege ceea ce îţi este revelat şi cum este denumită fiecare atingere. Vei integra tot ce este în tine cu ceea ce îţi este revelat în spiritualitate.

Trebuie să atingem adeziunea cu întreaga umanitate, să ieşim din noi şi să intrăm în lume. De aceea trebuie să ne organizăm mai întâi vasele, unealta noastră, pentru a ne pregăti să lucrăm cu lumea. Pentru aceasta ne-a fost dat un grup de cabalişti şi metoda Înţelepciunii Cabalei. Trebuie să studiem asta în grup după care să avansăm de la grup către întreaga lume.

Munca principală este făcută în grup iar cu ajutorul grupului vom munci în toate celelalte. Aici este locul unde toate fricile, presupunerile şi doar un pic de cunoaştere, sunt revelate. Acolo sunt revelate tot felul de lumi foarte diferite, pline de Lumina Hochma, ceea ce înseamnă cu atingerea adâncă a Creatorului.

În grup, atingem vasele pentru munca cu Creatorul. Cu ajutorul Lui începem să îl înţelegem un pic, dar doar exterior, devreme ce în grupul nostru procesam doar dorinţa de a dărui, GE, atributele dăruirii. Acestea sunt nişte atribute egoiste foarte mici la nivelul rădăcinii, nivelul unu, şi o parte din nivelul doi.

Când întregul grup global începe să muncească pentru beneficiul vasului global, vom începe să muncim cu dorinţe din ce în ce mai egoiste care nu pot fi încă revelate devreme ce sunt mai puternice decât ale noastre şi sunt la distanţă de avansarea spirituală.

Se pare că multă lume, cum ar fi Europenii, Africanii şi alţii sunt imposibil de ajuns. Este imposibil să îi ajungi atâta timp cât ei au cel mai mare ego spiritual. Dar atunci când începem să muncim pentru ei, vom începe să conectăm dorinţele lor uriaşe la ale noastre, pentru a le umple, să ne bucurăm pentru ei şi pentru starea lor. Deci aici muncim nu doar pentru a atinge acţiuni de dăruire ci atributele Creatorului de dăruire în profunzime.

Nu ştiu cu ce să compar asta. Sunt oameni care se bucură ascultând muzică. Îmi aduc aminte că aveam abonament la orchestra filarmonică din Leningrad dar nefiind un expert am întrebat nişte tineri muzicieni ce părere au despre „Lacul Lebedelor” de exemplu, sau Rachmaninov.

Este o lume total diferită, senzaţii foarte diferite şi un proces care merg împreună atunci când oamenii înţeleg totul în profunzime. Apropo, în Cabala nu cunoşti această senzaţie ci o trăieşti, devii acea senzaţie. Deci scopul întregii corecţii a umanităţii este atingerea cea mai adâncă a Creatorului care se termină printr-o adeziune absolută la El.

Din Convenţia de la Krasnoyarsk 6/16/13, Lecţia 3

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: