De la iubirea fata de fiintele create la iubirea fata de Creator

In prezent, Creatorul e ascuns de mine, iar eu pot doar sa Il caut in grupul care se afla intre mine si El, asa cum e scris: Din iubire pentru fiinta creata la iubirea pentru Creator. Daca ma indrept spre grup si clarific toate raspunsurile prin EL, in ce priveste conexiunea noastra si  garantia reciproca atunci transfer dorintele mele in grup si pot vedea daca dorinta lor este de a primi sau de a darui.

In schimb, grupul imi ofera sentimentul importantei Creatorului, iar acest sentiment devine important pentru mine, fie ca vreau sau nu sa incep sa cred in maretia Creatorului si cea mai mare rasplata, aceea de a fi aproape de El. Grupul restructureaza ordinea valorilor mele, plasand daruirea si Creatorul deasupra, iar dorintele mele egoiste la sfarsit.

Atunci incep sa muncesc pentru a spori maretia daruirii, iar acest sentiment continua sa creasca pana devine o garantie mutuala cu drepturi depline, cand devenim toti un singur intreg. Daca obtinem senzatia unui singur barbat, chiar si in cea mai mica masura, atunci trecem bariera (Machsom) care ne desparte de lumea Superioara. Apoi, conform legii echivalentei de forma, incepem sa il simtim pe Creator, calitatea care defineste intreg Universul.

Grupul e singurul meu mijloc de a determina definitiile spirituale precum lumina si intunericul, noaptea si ziua. In fond, eu intru in grup complet confuz, fara o intelegere clara a ceea ce vreau de la viata, ceea ce e important, ce determina progresul si ce vrea Creatorul de la mine. Ma imprastiu in toate directiile fara macar sa realizez incotro ma indrept.

Nu am o directie clara, doar grupul ma poate ajuta sa gasesc calea. Cartile singure nu pot face asta pentru mine; ele pot sa imi sporeasca confuzia, dandu-mi impresia ca am avansat spiritual, acumuland cunostinte, ca obtinand informatia ad literam, voi atinge spiritualitatea. Mi s-a oferit grupul ca model de lume spirituala temporara intr-un loc al Creatorului, si cu cat realizez mai mult ca avansarea mea are loc in grup, cu atat mai repede voi avansa.

Din prima partea a Daily Kabbalah Lesson 9/1/10 Ce este ziua si  noaptea in munca

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: