De la razboaie la pace

In comemorarea Zilei Nationale de pomenire a Soldatilor cazuti si Victimelor terorismului

Am primit tara asta cand am iesit din Babilon. Radacinile noastre spirituale, in relatie cu lumea materiala, sunt doar aici. Baal HaSulam spune ca aici avem de dat un exemplu intregii umanitatii despre ceea ce inseamna sa fii o natiune corectata, conform fortei superioare. Toate natiunile si intreaga lume trebuie sa se supuna acestei legi naturale pentru a continua sa existe. Altfel, va incepe o distrugere in masa.

Trebuie sa ne straduim ca toate aceste razboaie ale Israelului sa nu fi fost in zadar. Trebuie sa fim recunoscatori pentru ceea ce am obtinut datorita celor care au cazut in razboaie. O succesiune de razboaie fara sfarsit nu este calea prin care tara poate avansa. Dimpotriva, in onoarea celor care au sacrificat totul pentru noi, trebuie sa intelegem cum sa traim de acum, cum sa punem capat razboaielor si crimelor.

De noi depinde. Asadar, in loc sa vorbim, haideti sa facem ce avem de facut. Datoria noastra nu este doar de a ne pregati pentru un posibil razboi, ci de a avansa catre o adevarata reconciliere, catre pace. Doar uniti cu ceilalti vom ajunge la pace intre noi si intre toti ceilalti.
Din partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 5/8/2011, “The Nation”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: