Deasupra urii, către iubire

Cartea Zohar, „VaYierra” (Şi Domnul a apărut), art. 453: Omul este creat în completă răutate şi josnicie, aşa cum este scris: „Atunci când un măgar sălbatic naşte, se naşte un om.” Şi toate vasele din corpul cuiva, adică simţurile şi calităţile şi în special gândul, îi servesc toată ziua numai la răutate şi josnicie. Iar pentru cineva care este recompensat cu aderarea la El, Creatorul nu îi creează alte instrumente în locul acestora, să fie merituos şi potrivit pentru primirea abundenţei spirituale eterne. Din contra, aceleaşi vase inferioare pe care le-a folosit până atunci, într-un mod murdar şi josnic, sunt inversate pentru a deveni vase de primire a  întregii bunăvoinţe eterne.

Mai mult, fiecare Kli a cărui deficienţă a fost cea mai mare, devine acum cel mai important. În alte cuvinte, măsura pe care o revelează este cea mai mare.

Cu cât muncim mai mult, cu atât pătrundem mai mult în grosimea dorinţei şi descoperim mai multe probleme, un întreg complex de interferenţe. Toate astea apar pentru a da destulă „carne” răului care este inerent în noi şi între noi. În alte cuvinte, pentru a descoperi spargerea.

Acum muncim la unitate şi descoperim forţe care sunt opuse ei, până ajungem să descoperim spargerea la primul ei nivel, cel mai inferior.

Apoi, va trebui să o depăşim. Cum? Ne restricţionăm toate forţele de separare şi de întuneric. În acelaşi timp, ele rămân, pentru că este imposibil să anulezi răul. Doar ne ridicăm deasupra lui. Nu este nevoie să corectăm tot ceea ce avem. Asta va duce doar la mai rău. Nu, ne încuiem răul înăuntru şi ne ridicăm deasupra lui. Se spune despre asta: „Iubirea acoperă toate păcatele”. Nu corectează defectele ci le acoperă.

Răul trebuie să rămână. Nu se schimbă în bine, ci binele este construit deasupra răului. În natură, totul este aranjat în acest fel, iar asta este cheia către perfecţiune.

Vrem să scăpăm de rău. Nu înţelegem ce este bun într-un lup care mănâncă o oaie. Omul reflectează la calităţile lui, lamentându-se la ce a făcut în viaţă. Nu vă mai devoraţi singuri. Din contra, omul trebuie să accepte faptele şi să se gândească la altceva: Cum pot să formez proprietăţi opuse, deasupra lor? Asta este întrebarea: unde este Lumina care Reformează? Dacă răul a fost descoperit, atunci, evident, pot construi binele deasupra lui.

În acest caz, binele şi răul trebuie să aibă aceeaşi dimensiune, iar apoi linia mijlocie apare între bine şi rău. Nu vom obţine nimic fără asta şi nu vom ajunge la o interacţiune spirituală (Zivug).

De aceea, trebuie să identificăm din ce în ce mai mult starea necesară, căutând metode de a realiza primul contact cu Creatorul.

Înaintea întâlnirii din St. Petersburg şi în timpul congresului, ne vom lovi de numeroase obstacole, circumstanţe care ne distrag, impresii externe sau vom fi ca şi cum am „pluti în nori”, în loc să facem munca corectă. Ni se vor trimite diferite surprize de sus, conform cu ordinea stărilor noastre şi, chiar dacă toţi ne străduim spre unitate, tot ne vom confrunta cu o cădere. O putem simţi chiar din prima zi a congresului, mai mult, într-o formă mai puternică , furnizată de faptul că ne-am pregătit bine. Să presupunem că, după înregistrarea de la ora nouă, mă simt obosit în jur de ora 12 şi încep să mă gândesc: „De ce, de fapt, am venit? Ce caut aici?”

Asta este foarte bine pentru că, astfel, vom avea la ce munci asupra noastră, să „sărutăm băţul” care ne loveşte şi să binecuvântăm răul ca bine.

Deci, cineva vede măsura în care merită acum să construiască un ecran (Masach).

De fapt, ecranul este format deasupra tuturor senzaţiilor, interferenţelor şi necazurilor care se manifestă şi principalul lucru în asta este ura. Asta este ceea ce acoperă iubirea. Fără aceste „păcate” nu vom ajunge la adevărata iubire spirituală. Ea este construită doar deasupra urii.

De aceea tehnologia comunicării virtuale a înflorit în lumea modernă. Pentru a revela ura. Totuşi, pentru a preveni ca să se transforme în război, trebuie să le furnizăm simultan oamenilor metoda corecţiei. Toată lumea va ştii şi va înţelege ce trebuie făcut în aceste circumstanţe.

Acesta este singurul mijloc: unitate deasupra separării, iubire deasupra urii.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 7/4/13, “De la ura la iubire prin Lumina care Reformează”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed