Depășește rezistența – revelează iubirea

Arvut (garanție reciprocă) este legea conectării corecte a creaturilor între ele, în cadrul cărora acestea dezvăluie Creatorul. Creăm Creatorul în rețeaua de garanție reciprocă pe care o construim. Cu o garanție reciprocă autentică, fiecare iese din sine și se alătură celorlalți. Într-adevăr, nimeni nu îl poate dezvălui pe Creator în el însuși, numai în afară, în măsura conexiunii sale cu dorințele străine, poate chiar dorinţe opuse și urâte.

Se spune: „Iubirea acoperă toate fărădelegile.” Prin urmare, trebuie să dezvăluim păcatele pentru a construi iubire peste ele. Numai în acest fel poate fi cunoscută lumina: „ca avantaj al luminii asupra întunericului.” Natura Creatorului este percepută doar în contrast: fiecare dintre proprietățile Sale este revelată din opusul unei anumite proprietăți a creației și iubirea va acoperi toate fărădelegile.

Prin urmare, pe drumul către garanția reciprocă, trebuie să întâlnim toate proprietățile opuse acesteia: ura, respingerea, neglijarea și să construim un sistem de relații între noi, deasupra acestora. Există o singură aspirație în sistemul de garanție reciprocă: să te conectezi cu ceilalți și să-i slujeşti, să împlineşti și să le oferi tot ceea ce au nevoie.

O persoană nu se poate împlini niciodată pe sine, în viața corporală și cu atât mai mult în spiritualitate, unde nu există nicio cale de a primi nici măcar o scânteie de lumină în propriile sale dorințe. Dar dacă mă conectez cu alții și vreau să îi satisfac, atunci lumina va străluci prin mine. Asta înseamnă că „primesc”, am ocazia să-l umplu pe aproapele meu și asta se numește împlinirea mea!

Deci, obţinem un Kli spiritual, umplem rețeaua comună numită Adam, omul și puterea de unificare și unitate, Lumina superioară, Creatorul, este revelat în noi. Tot ce avem nevoie este să construim garanția reciprocă între noi, în ea constă corectarea sufletului comun.1 (Minutul 1:40)

Sufletul nostru comun este rupt. Trebuie să ajungem la sentimentul unui singur sistem, în care fiecare să-i umple pe ceilalți și să le fie garantor. Lumina se răspândește in toate celelalte suflete prin aceasta. Nimeni altcineva nu îi poate conecta și umple așa cum face el, așa că toată lumea este ca şi Keter în raport cu toți ceilalți. Deci, construim sistemul unui suflet comun.2 (Minutul 9:50)

Cum poate cineva să simtă dorința unui prieten? Trebuie să lucrăm la asta ca și cum aș adopta un copil și aș vrea să-i cunosc dorințele și să-l slujesc.

Trebuie să ne rugăm să simțim inimile prietenilor. Până la urmă, dorințele lor sunt părți ale sufletului meu, dar există rezistență între noi, un rezistor care nu îmi permite să îi simt. Trebuie să simt puterea de a depăși această rezistență, atunci o voi percepe ca un ajutor, care se numește „Iubirea va acoperi toate fărădelegile.”

Prin urmare, aceste perturbări sunt pentru binele meu. Dacă mă conectez cu un prieten peste ele, atunci rezistența nu dispare, ci doar crește. Încerc totuși să-l contactez, să mă conectez deasupra rezistorului care ne separă și să vărs toată dragostea asupra lui. Apoi, în acest rezistor, efectuez toată munca, generez toată puterea, care se numește încălzirea inimilor, ca și cum un curent electric curge în rețea și încălzește rezistența. Aceleași legi se aplică aici.

Iubirea este revelată tocmai pentru că există rezistență. Dragostea poate fi dezvăluită numai atunci când există confruntări și probleme.3 (Minutul 1:24:30)

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/19/19,, „Garanția reciprocă”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: