Depasirea Unui Potential Obstacol

Guvernarea superioara ne aranjeaza intotdeauna starea actuala si o lumineaza putin pe cea viitoare. Daca depasim starea prezenta, noi putem cere sa fim adusi la starea urmatoare.

Starea urmatoare nu pare a fi dorita pentru ca altfel, noi ne-am stradui sa ajungem la ea in afara egoismului nostru, fara a avea liberul arbitru sau independenti in orice alt mod. Prin urmare, starea urmatoare este intotdeauna opusa egoismului nostru. Inseamna ca eu pot oricand primi suportul mediului, cartilor, si al profesorului pentru a cere sa ma ridic la o stare care nu pare a fi dorita, buna, sau atractiva.

Cu alte cuvinte, eu imi mobilizez toata energia si cresc importanta gradului mai inalt. Si daca am cu adevarat o aspiratie puternica catrea acesta, suficient cat sa depasesc potentialul obstacol care ma separa de starea urmatoare, atunci voi atrage Lumina care Reformeaza, si ea ma va schimba. Astfel eu ma nasc in urmatorul grad si devin fiul sau.

Desigur „nu exista nimeni in afara de El”, insa El aranjeaza starea prezenta si pe cea urmatoare, opusa primeia, cat si oportunitatile de a ajunge la acesta din urma. Trebuie sa inteleg ca aceste mijloace sunt speciale, necesare, si gandite pana in cel mai mic detaliu

Nimic nu este redundant in mine sau in lumea din jurul meu, in fiecare conditie interna sau externa. Totul este aranjat in mod ideal astfel incat sa imi mobilizez puterea si sa ma ridic la starea urmatoare. Daca nu pot face asta, inseamna ca imi lipseste inca atentia necesara fata de ceea ce mi se intampla.

Prin urmare, noi trebuie sa il justificam pe Creator in avans pentru acea stare rea, lipsita de confort, si neplacuta in care ne descoperim pe noi insine. In fond acesta este un semn bun si un mare ajutor, care ma indruma si ma obliga sa gasesc o cale de a iesi din aceasta situatie.

Starea neplacuta in care ma aflu ma ajuta. Insa, pe masura ce persoana creste si ajunge la niveluri mai inalte, incepe sa se simta bine in starea in care a ajuns. Si totusi, ea trebuie sa se inalte mai sus de aceasta. Ea trebuie sa faca un efort in plus pentru a vedea neajunsurile starii prezente, si asta nu este simplu deloc.

Acum suntem intr-o stare in care ne simtim rau. Starea viitoare pare de asemenea intunecata, desi nu este chiar atat de intunecata pentru ca noi ne putem imagina intrucatva urmatoarea stare ca una dorita si devenim mai puternici datorita mediului si cartilor.

Ni s-a dat totul pentru a ne ridica la nivelul cererii de a ajunge la nivelul urmator. Persoana trebuie sa creada asta de la inceput. In fond in fiecare moment in viata noi avem totul: starea prezenta, starea urmatoare, si mjloacele de a ajunge la nivelul urmator din situatia prezenta. Doar un singur lucru lipseste- atentia noastra.

Din partea 1 Lectia Zilnica de Cabala 10/26/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: