Deschide inima şi nu gura

Întrebare: Când prietenii noştri ies către publicul larg pentru a aranja  un workshop,  ce putem noi, cei care nu suntem cu ei, adăuga la intenţia lor, la mesajul lor?

Răspuns: Pe plan intern, trebuie să ne adunăm împreună şi să ne gândim la ei. Aceasta este ceea ce se numeşte rugă pentru succesul lor, deoarece, ca urmare a acestui succes, ei ne vor aduce „pradă”, cu alte cuvinte, dorinţele tuturor acelor persoane care doresc să se simtă un pic mai bine, un pic mai fericiţi şi să aibă mai mult succes în această viaţă. Nu este important ca aceste dorinţe sunt egoiste; le luăm.

Cu aceasta, noi le percepem. Vom începe să simţim nevoia de a oferi oamenilor tot ceea ce işi doresc: fericire, legătură între ei şi restul. Dorinţele lor să înceapă să lucreze în noi, iar acest lucru înseamnă că avem ceva pentru a ridica la Creator. În caz contrar, nu ne vom ridica la El.

După cum scrie Baal HaSulam in articolul „Nu este timp pentru a obţine ceea ce este dat,” nu putem cere pentru noi înşine în nici un fel. Chiar dacă vreau să întreb, „Dă-mi posibilitatea de a dărui pentru tine. Dă-mi posibilitatea de a îndeplini celelalte. Dă-mi posibilitatea de a …, „Eu nu pot spune” eu „, deoarece, în acest fel, m-am plasat opus întregului sistem, nu intru în el cum intru într-o treaptă de viteză.

Trebuie să spun, „Dă-le” sau ” dă-ne”, dar în niciun caz „mie.” Acest lucru înseamnă că, dacă mă rog pentru ceva, trebuie să mă rog pentru ceilalţi, astfel că va fi bine pentru ei. Apoi, eu particip în acest mod corect.

Deci, dacă noi acum ne gândim că prietenii noştri vor reuşi să în public şi se va conecta cu el, astfel încât publicul va simţi căldură de la ei, înseamnă că dorinţa lor interioară este revelată prietenilor (chiar dacă aceştia nu se simt acest lucru, evident), îi va aduce la noi, atunci ea va deveni o rugăciune către Creator.

Deci, am întrebat şi l-am rugat pe Creator spiritual, chiar dacă publicul cere ceva complet materialist. Lumina Superioară vine tocmai printr-o rugăciune de genul acesta.

Întrebare: Ce este de preferat:  a citi un segment,  a fi liniştit pentru 30 de secunde, sau poate să cântăm o melodie? Ce facem astfel încât fiecare dintre noi se gândească la ei pentru cel puţin o secundă? Ce înseamnă să te rogi?

Răspuns: Rugăciunea este dorinţa ta că prietenii vor reuşi în a face această acţiune, că acest lucru va da satisfacţie Creatorului. Aceasta este rugăciunea. Am deschis inima şi nu gura.

Nu înţeleg cum vă imaginaţi o rugăciune, ca o activitate spirituală. Este atunci când dispersezi norii cu mintea ta sau aprinzi lumânări sau cazi în genunchi?

O activitate spirituală este atunci când  dorim foarte mult ceva în comun cu ceilalţi, şi, în această activitate, în afară de tine şi grupul, participă Creatorul.

Din Congresul din Sochi “Ziua unu” 7/13/14, Lecţia 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: