Descifrand fiecare moment

Intrebare: Este scris ca atunci cand iti fuge gandul de la spiritualitate, ar trebui sa ii multumesti Creatorului. Cum sa-i multumesti pentru asta?

Raspuns: Stim ca toata munca consta in dorinta, iar in afara dorintei corecte nu avem nevoie de nimic altceva. Pentru a putea revela proprietatea daruirii, Creatorul, trebuie doar sa continuam sa ne pregatim pentru urmatorul moment. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa il descifram corect: De la cine am primit senzatia de viata si de ce a venit in forma asta?

Nu stiu nimic despre asta. Totusi, daca o primesc din partea Luminii, de la forta superioara care ma conduce spre scopul creatiei, atunci singurul lucru care mi se cere este sa ma trezesc si sa raspund corect. Prin fiecare stare prin care trec, trebuie sa pot Il pot vedea pe El si atitudinea Sa fata de mine, in ciuda faptului ca simt contrariul.

Astfel, apare o discrepanta intre felul in care imi doresc sa Il vad, ca bun care face bine si lumea in care traiesc chiar acum, care nu este nici frumoasa nici buna. Aici mi s-a dat spatiu de lucru pentru ca diferenta intre ce doresc si ce exista, intre imaginea a ceea ce ar trebui sa fie si ceea ce este in prezent, este baza pentru rugaciune.

Daca nu simt perfectiunea in fiecare clipa data, inseamna ca simt lipsa care ma separa de ea, propria mea inadecventa. Totusi, deja stiu  cum sa merg mai departe deoarece simt abaterea mea de la curs, de la scop.

Directia corecta este ca totul sa devina unificat: „Israel, Torah si Creatorul”. Intr-adevar, scopul grupului si al unitatii noastre si revelarea daruirii in el, toate acestea sunt un  intreg. Daca nu le pot lega impreuna corect, vad atitudinea Creatorului fata de mine ca rea.

Cu alte cuvinte, simt ca sunt corupt si traiesc intr-o lume corupta. Judecand dupa ce mi-a dat Creatorul, descopar ca nu este este bun si face bine si ca nu traiesc in lumea Infinitului. Din cauza perceptiei mele eronate nu pot vedea perfectiunea.

Deci, am informatia corecta despre cum ar trebui sa fiu (daca ma indrept inspre scop) si cum difera de ceea ce de fapt sunt. In fiecare stare, am un set complet de date, iar tot ceea ce trebuie sa fac este sa le folosesc corect ca sa obtin ceea ce de fapt sunt. Va deveni clar ca sunt intotdeauna deficient in daruire, care de altfel ar trebui sa imi completeze perceptia si sa ma schimbe de la a ma simti rau la a simti perfectiunea care mi-a fost data de Creator.

Creatorul imi ofera perfectiunea, cu toate ca ma simt rau si ca traiesc intr-o lume rea. Diferenta intre ce mi-a trimis si ceea ce simt este de fapt din vina mea. Chiar acum, daca as putea adauga daruire dorintelor mele, as trece de la o stare rea la o stare buna intr-o clipa. Aceasta deficienta pe care o simt este rugaciunea cu care ma intorc la El chiar acum ca sa cer proprietatea de a darui, forta Bina sau corectia.

Cu cat mai repede este formulata cererea corecta, cu atat mai repede primesc raspunsul care de fapt poate fi chiar o stare mai rea. Sentimentul a cat de schimbat sunt fata de daruirea autentica devine chiar mai acut. Invat sa imi corectez schimbarile printr-o masura dura, iar acum mi se da sa folosesc una curata, cu care sa pot vedea aceasta deviere.

Asta nu inseamna totusi ca starea mea s-a deteriorat in sine. Am schimbat pentru mai bine, dar in acelasi timp, am ajuns sa inteleg aceasta stare mai bine. Am castigat o mai mare receptivitate.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 5/24/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: