Descriind Intelepciunea Cabalei

Cum putem explica oamenilor Cabala?

1.  Mai intai si cel mai important – Cabala trebuie despartita de toate asa numitele metodologii spirituale, filosofii, misticism, magie si asa mai departe.

2.  Trebuie sa dezvoltam o clara si concisa explicatie la esenta si scopul intelepciunii Cabalei, si cum ne poate ea ajuta sa rezolvam problemele noastre care, toate provin dintr-o singura radacina, dezechilibrul nostru fata de natura.

Stim din fizica si psihologie ca legea echilibrului este cea mai cruciala lege a vietii. Viata insasi depinde de ea si de aceea ea trebuie tinuta sub observatie. Daca reusim sa venim cu o explicatie care este atat simpla cat si aproape de inima, oamenii de astazi sunt gata sa ne asculte.

Nu oferim oamenilor o stiinta, ci un remediu de a scapa de problemele lor. Asta se potriveste tuturor oamenilor din toate categoriile vietii, pentru ca mergem impreuna cu natura si legile ei, care sunt aplicabile la toti.

Intelecpiunea Cabalei explica, cum sa obtinem echilibrul, sau, cu alte cuvinte, conexiunea cu Creatorul, care este acelasi lucru. Ne spune cum sa ne actualizam vietile in aceasta lege a echilibrului si a echivalentei formei.

Regula iubeste-ti prietenul ca pe tine insuti denota o relatie naturala complet corectata cu mediul inconjurator. Daca ma unesc cu mediul inconjurator intr-un singur intreg, atunci nu voi mai simti nicio problema sau greseala, pentru ca voi fi perfect si etern, asa cum este toata natura!

Din Partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 10.08.10, O Lectie despre evenimentele curente

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: