Despre Educatia globala

Intrebare: Ce este Educatia globala? Cine supervizeaza acest lucru, eventual un singur Comitet al Educatiei, pentru intreaga omenire?

Raspuns: Aceasta este misiunea UNESCO, o agentie specializata a ONU, dedicate scopului educatiei in intreaga omenire.

Educatia globala se refera la explicarea legilor naturii. Trebuie sa explicam ca sintem toti interconectati, guvernati de o singura forta superioara si ca trebuie sa actionam in consecinta.

A fi un intreg, inseamna sa iei in calcul toate interesele celorlalti. Altfel, vom primi loviturile naturii, pina cind ne dam seama ca nu avem alta cale decit de a ne uni. Loviturile vor forta omul sa renunte la egoismul sau; el va vrea sa faca ceva ca sa evite suferinta. Dar toate astea vor putea fi indeplinite intr-un mod corect, prin forta Luminii care reformeaza.

Bineinteles ca nu am explicat acest lucru in timpul intilnirii cu conducerea UNESCO, dar eventual va trebui sa o fac. Asta este ceea ce Marx a vrut sa faca. A gindit ca atunci cind oamenii incep sa se uneasca, sa construiasca socialismul, vor vedea ca in practica nu pot s-o faca de fapt. Ei vor incepe sa caute si sa isi dea seama ca exista un singur mijloc pentru corectie: forta superioara. Acesta este motivul pentru care Marx a fost un ateist si nu a crezut in zei, ci in forta superioara de influenta.

Ca simpla observatie, natura ne invata ca noi, deasemeni trebuie sa ne unim. Si mai tirziu, prin incercarea de a ne uni, vom revela faptul ca nu putem. Atunci solutia va fi revelata. Si pentru acest lucru, trebuie sa facem activ cunoscuta Kabbalah. Lumea va avea nevoie de ea din ce in ce mai mult.

Din a 4-a parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 2/11/2011, “Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed