Despre interesul spargerii

Shamati, articolul 1, ”Nu e nimeni în afară de El”: Și doar când există cu adevărat la om o dorință autentică primește ajutor de Sus și i se arată constant cât este de defect în starea lui actuală. Adică i se trimit gânduri și opinii care se opun muncii.

Toate aceste gânduri sunt rezultatul Reshimot care apar, pornind din interiorul unei persoane și cerând să se realizeze. Cândva a existat o singură dorință dar a fost spartă în mai multe dorințe, în fragmente.

Această unică dorință era doar un mic Kli de dăruire care se numea Adam HaRishon (Primul Om) care a fost circumcis, care s-a născut fără ego, ca un înger. În primul rând, exista doar o mică dorință de dăruire în el. Dar mai târziu, i s-a alăturat dorința de primire, AHP, gustând din pomul cunoașterii. De acolo, o dorință puternică a fost adăugată, care a zdrobit dorința de a dărui în mici părți.

În acest mod, în loc de o singură dorință de dăruire, multe dorințe de dăruire au fost create. Se pune întrebarea: Cum a putut să fie spartă dorința de a dărui în mai multe bucăți? La urma urmei, este împotriva naturii de dăruire, care ne atrage mereu pentru a ne conecta împreună, precum mai multe picături de apă care se conectează imediat într-o singură picătură.

Dar, dorința de primire a reținut mica dorință de dăruire în captivitate și a menținut-o în robie în interiorul ei, precum poporul Israel în Egipt. Astfel, există o dorință de dăruire în interior, dar este în întregime învăluită într-o intenție pentru primire. Ca urmare, chiar și în interiorul dorinței de dăruire, o persoană este obligată să muncească în scopul de a primi.

Dorința de dăruire se află sub controlul Faraonului. Chiar dacă în această perioadă, această stare este opusă Creatorului, o nouă tendință se descoperă în interior, un nou și puternic Kli. Deoarece dorința de a dărui, care se află în captivitate în dorința de a primi, a crescut în funcție de AHP, inima de piatră, care a conectat Kelim poporului Israel. Și de aici, în momentul corectării, a existat o mare îmbunătățire. Așa cum este scris, poporul Israel a ieșit din Egipt cu o mare avere. Au luat tot ceea ce era posibil de la Faraon. Și doar ce era imposibil de corectat a rămas în Egipt.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 29.10.2014, Shamati 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: