Despre valoarea iubirii pentru prieteni

Atitudinea noastră faţă de aproape, fata de mediul din lumea în care ne-am născut, pe care o simţim în interiorul egoismului nostru, se numeşte perioada de pregătire. Când trecem de la dragostea pentru mediul înconjurător sau dragostea pentru prieteni, la dragostea pentru Creator, acesta este deja timpul muncii reale, când vom dobândi calităţile daruirii.

Ca urmare a dobandirii acestor calitati altruiste şi a trecerii prin gradul de a darui de dragul de a darui, vom ajunge în cele din urmă la iubire. Dar din moment ce această cale duce la obtinerea iubirii pentru Creator, acesta este modul în care întregul drum se numeşte.

Şi chiar dacă astăzi lucram în tărâmul nostru, în lumea noastră, cu calitati egoiste, acest lucru este considerat înca munca pentru iubirea de prieteni, pentru aproapele nostru, chiar dacă totul este foarte departe de adevărata dragoste.

Dragostea pentru Creator, dragostea pentru creaturi şi dragostea pentru prieteni sunt acelaşi lucru, deoarece aceasta este direct opusă dragostei pentru sine. De aceea este nevoie de atat de multe schimbari calitative în interiorul unei persoane. Dar valoarea dragostei pentru prieteni este foarte mare, deoarece ne permite să dobândim dorinţe  şi senzaţii suplimentare, pentru a descoperi adevărata realitate in care suntem, insemnand Creatorul.

În măsura în care o persoană pretuieste Creatorul şi scopul final, atat de importante consideră mijloacele care duc la aceasta, cum ar fi exerciţiile în grup, cu prietenii şi studiile, deoarece fără aceste mijloace, el nu ar putea atinge scopul.

Pe de o parte, această întreaga lume este imaginară şi nu este nimeni în jurul meu: nici nivelurile mineral sau vegetativ, nici animale sau oameni. Toate acestea sunt dorintele mele proprii, care s-au împărţit în aceste parti şi, prin urmare, imi prezinta Lumina Superioara în acest fel.

Acesta este, deasemenea, modul în care trebuie să tratez grupul – ca si cand nu există nimic în afară de mine. Şi tot ceea ce simt în jurul meu: mediul, grupul, profesorul, şi chiar Creatorul, se află în interiorul meu, în senzatia mea. Am primit această iluzie că totul este în afara, astfel incat sa pot învăţa ce inseamna senzatia aproapelui: astfel il pot simti, pot avea relaţii cu el şi obtin daruirea si dragostea.

Dacă o persoană percepe intreaga realitate in acest fel, atunci nu greşeşte. În mod evident, ea mai are sa discearna detalii noi tot timpul şi să completeze imaginea comuna cu ei, dar este deja pe drumul cel bun.
[62 050]
Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 29/11/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: