Detaliile fine ale unui mic dejun spiritual

Intrebare: Cum a putut Rabash sa descrie starile prin care trece o persoana?

Raspuns: Aceasta este calea fiecarui suflet. Doar ca sufletului lui Rabash i-a fost acordata abilitatea de a scrie despre asta.

In trecut, sulfetele au trecut prin aceleasi stari si au atins nivele chiar mai inalte. In Torah, Moise descrie intrega cale cu toate detaliile, doar ca nu le vedem.

Apoi a venit Rabash si a adus explicatiile la un nivel mai jos, mai aproape de noi, exprimandu-le intr-un limbaj pe care il intelegem – limbajul sentimentelor. Baal HaSulam a descris de asemenea, aceleasi stari, dar folosind limbajul Luminii si a dorintei, doua forte.

Corpul uman reactioneaza la diferite substante. Una ma excita, alta ma calmeaza si alta ma face fericit. Si aici vorbim despre componente spirituale care te trezesc. Mai intai este senzatia, care este apoi ordonata, masurata si sistematizata conform legii interactiunii dintre Lumina si vas.

Rabash scrie despre lucruri prezente in viata spirituala, similar felului in care ai descrie tu, un mic dejun: o jumatate de rosie, un sfert de castravete, paine, branza, unt, cafea cu zahar, etc. Cand oamenii aud de asta, ei simt ceea ce ai simtit si tu.

Diferenta este, ca descrierea spirituala este experimentata mult mai adanc si mult mai in detaliu: exact ce tip de branza, ce tip de lapte, unde a fost produs, ce fel de vaca l-a furnizat, cine l-a facut, cine l-a vandut, ce fel de cutit a fost folosit pentru taiere, ce fel de cutit a fost folosit pentru ungerea pe paine, etc. Intelegi toate astea.

Dar cel mai important, in interiorul a toate acestea, descoperi importanta Daruitorului. Toate aceste componente te ajuta sa-l dobandesti pe El. Aceasta este revelarea Creatorului de catre creatie.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 20.09.10, Maretia unei persoane depinde de credinta sa in viitor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: