Developatorul filmului facut din Lumina daruirii

Orice schimbare spirituala din noi necesita timp si dezvoltare, deoarece egoismul nostru creste constant in marime si calitate. Deci, trebuie sa ne gandim si sa vorbim despre golul pe care il simtim dupa recentul Mega Congres.

Este esential sa intelegem de ce acest sentiment ne-a fost dat! Nu trebuie sa stam si sa fim speriati de existenta noastra goala si de lipsa tariei si a dorintei. Aceasta stare nu ne-a fost data in van. Este revelarea unui nou spatiu gol din noi, unde trebuie sa construim proprietatea Bina. Este o noua calitate care se releva in noi, iesind ca o noua etapa in cele patru gradatii ale Luminii Directe.

Daruirea spirituala care exista intre noi a disparut acum si a declansat o noua stare spirituala. Acum trebuie sa discernem: Ce este acest  nou spatiu care a aparut in noi? Nu trebuie sa-l lasam sa se risipeasca; trebuie sa-l pastram si sa incepem sa lucram cu el! Nu exista alta cale de a obtine daruirea decat sa o bazam pe dorinta goala, nou nascuta.

Un spatiu gol revelat in noi si intre noi este locul unde Creatorul este dezvaluit (sub Zeir Anpin). Acum putem umple aceste spatiu cu intentia noastra de daruire (Hasadim, proprietate a Bina) si sa-L gasim pe El acolo!

Daca umplem acest spatiu gol cu Lumina Hasadim, Creatorul se va revela in el ca intr-o fotografie introdusa intr-un tub cu developator de film. El este acolo, in acest spatiu; trebuie doar sa-L gasim. Daca continuam sa tanjim sa-L simtim toti impreuna, atunci il vom descoperi in cele din urma. Totusi, nu putem face nimic singuri. Creatorul nu se descopera individual, ci numai prin eforturi reciproce.

Am descoperit acest spatiu gol impreuna si el ne apartine tuturor, chiar daca simtim ca putem depasi aceasta stare in mod individual. Totusi, ea a reiesit dintr-o actiune colectiva si acum trebuie sa lucram in asta impreuna, de asemenea. Asta se numeste Cabala practica.

Aceste valuri care ne spala pe toti in acelasi timp sunt semnul unui extraordinar progres spiritual. Inseamna ca Kli-ul mondial a revenit la viata ca un corp care intreprinde actiuni colective. In acest corp noi spatii goale ne sunt revelate si din el va aparea sufletul colectiv. Timpul pentru asta este asa aproape!

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 17.08.10, Importanta fricii si a bucuriei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed