Devenind Globali In Interior

In primul rand trebuie sa schimbam paradigma, perspectiva asupra vietii si asupra lumii. Trebuie sa ma schimb in interior, sa schimb hardul, sa reinoiesc standardele de evaluare proprie, ale lumii si ale societatii. Fara a schimba omul, nu vom putea sa schimbam lumea. In fond, lumea este copia sa.

Fiinta umana este baza in functie de care societatea, mediul, invatamantul, cultura, economia si toate celelalte sfere ale activitatii sunt construite. Lumea este proiectia externa a ceea ce este ascuns in interiorul persoanei. Prin urmare, exact omul trebuie sa fie schimbat. Toate eforturile trebuie sa fie concentrate tocmai pe acest lucru.

Problema nu este economia, productia sau educatia. Totul va intra in normal atunci cand omul se va schimba. Si pentru asta el trebuie sa fie educat. Educatia sau cresterea este, in esenta, transformarea interioara a omului. Nu vor ajuta nici “benzi ajutatoare” exterioare.

Poate aceasta idee ar trebui prezentata la Natiunile Unite, UNESCO, si guverne, explicand ca singurul obiectiv este schimbarea omului. In fond, fara asta nu vom schimba lumea.

De aceea astazi cele mai stralucite minti ale umanitatii nu inteleg ce sa faca si ce sa schimbe. Suntem la un nivel care cere noi schimbari calitative de la noi. De acum incolo trebuie sa actionam in lumea noastra cu ajutorul proprietatii numite “garantie”. Putem face asta doar impreuna. In mod individual nu veti obtine nimic.

De exemplu, persoana care isi deschide o afacere va descoperi ca este conectata cu toate afacerile din lume si prin urmare si acestea trebue luate in calcul. Altfel nu va exista succes.

De aici nu veti putea face nici un singur pas fara a considera sistemul comun, global. Si prin urmare, trebuie sa fiti globali si uniti cu ceilalti, in interior.

Insa eu nu sunt global. Deci ce pot face? Asta inseamna ca nu voi vedea succesul fara asta? E adevarat, nu il voi vedea. Este o lege imuabila. Fara o interconexiune integrala nu veti dobandi succes in nimic. Priviti: Suntem scufundati deja in multiple crize. Si aceasta este singura cale de iesire. Sa ne schmbam noi insine.

Cm ne putem schimba? Cum ne putem reforma? Cum ne putem singura spala creierii? Cum putem dezinstala vechile programe si sa instalam altele? In fond, de acum trebuie sa am o senzatie si o minte comuna cu ceilalti astfel incat actiunile mele vor corespunde in mod natural noii stari. Natura mea trebuie sa se schimbe.

Aceasta poate fi facuta prin “Lumina care reformeaza”. Oamenii vor descoperi asta oricum. Poate vor face asta pe calea marii suferinte, insa nu exista alt drum. Trebuie sa va schimbati pentru a schimba lumea, si aveti mijloacele pentru asta.Insa, trebuie sa ajungeti la acea Lumina prin intermediul realizarii raului pentru a intelege ce va lipseste, “Trebuie sa ma schimb!” Insa cum stiti? Si cum va veti schimba mai exact? Aveti o dorinta formata? Inca nu.

De aceea vi s-a dat un camp in care sa lucrati (gupul), mijloacele(stiinta Cabala), si consiliere in instruire (profesorul). Continuati, actionati, incepeti sa deveniti inclusi in sistemul garantiei, fiti parte a lui pentru a descoperi defectele pe care trebuie sa le corectati. Apoi veti avea cu ce sa va intoarceti catre Lumina pentru corectie.

Chiar nu este nevoie sa mergeti undeva: In masura in care dorintele voastre devin formate si clarificate, Lumina va incepe sa lucreze prin ea insasi. In fond, va aflati in interior, si prin urmare va functiona instantaneu in conformitate cu eforturile voastre. De indata ce veti construi ceva in voi, Lumina va incepe sa va influienteze imediat. In acest fel, treptat, va schimbati chiar fara a vedea micile rotite care se invart in interiorul vostru.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/13/11, “Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: