Dezmierdarile sunt inselatoare, si frumusetea este desarta

Pe drumul spiritual, sufletele care doresc sa se uneasca trebuie sa munceasca incontinuu la construirea conexiunii dintre ele. In acest fel, ele influenteaza Malchut a Lumii Atzilut (mireasa) si trezesc o conexiune in Zeir Anpin,mai degraba la nivelul credintei decat la nivelul primirii placerii.

Apoi, legamantul exista, pentru ca noi semnam un pact care ne tine unul de celalalt numai pentru importnta  scopului spiritual, fara sa se tina cont cine si cat plateste. De exemplu, daca prietena ta este frumoasa, atunci cand primesti placere de la ea este ca si cum te-ai vandut ei. Daca traiesti cu o femeie pentru ca este frumoasa, atunci esti vandut, pentru ca primesti placere din frumusetea ei, care este ca o plata pentru tine.

De aceea semnam un legamant, spunand ca avansam prin credinta deasupra ratiunii, sau ca, pentru noi daruirea este mai importanta decat primirea. De aceea noi cautam, in mod constant, cai de a ne intari conexiunea prin daruire reciproca.

In  masura in care ma alatur conexiunii prin daruire reciproca, incep sa observ cat de urata este mireasa mea (adica grupul si lumea spirituala) si faptul ca partenerul meu (Creatorul) este un mincinos. Atunci cu cine am semnat un legamant, cui m-am obligat eu? Deci, atunci ai oportunitatea sa mergi prin credinta deasupra ratiunii, cand preferi daruirea deasupra calcului primirii.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 17.09.10, Shamati, Art. 52

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: