Dezvoltarea desăvârşeşte conexiunile

Textele Cabaliste sunt scrise în ebraică şi aramaică, ca si cum se foloseste corectă şi cea greşita din aceeaşi limbă. Dar în realitate, limba nu conteaza. Orice poate fi descris în limba engleză, greacă, sau germana; nu contează ce limba  folosim.

Nu contează ce simboluri sunt alese. Cheia este ca acestea sa fie potrivite pentru a exprima proprietăţile care există la nivelul de primire, astfel încât cu ajutorul lor sa ridicăm dorinţa noastră la nivelul de a darui.

Limbajul ramurilor nu este ca limbile aceastei lumi. El articulează dorinţa, cu toate proprietăţile sale din moment ce atrage Lumina care reformeaza şi ne schimbă astfel încât să ne putem ridica la pasul următor. Limba înseamnă conexiune; are utilizare similara în această lume, dar este utilizat într-un fel simplu, uni-dimensional.

Când spun ceva, îmi exprim legătura mea cu această noţiune în măsura în care înţeleg, simt, sau ma ingrijorez in legatura cu asta. Limba ramurilor nu este o explicaţie comună despre atitudinea mea, ci mai degrabă o explicaţie a elevarii- acţiune a ascensiunii. Limba ne învaţă cum să ne conectam cu nivelul superior de la unul mai mic.

Orice limbă exprimă conexiunea; nu există nimic altceva, cu excepţia conexiunilor. Universul este compus din elemente multiple, şi cel mai important lucru pentru noi este să facem legătura între toate acestea. Dezvoltarea noastra este perfectionarea conexiunilor. Asa este definita avansarea.

De fiecare dată dezvăluim o conexiune mai autentica între părţile realităţii până când vom descoperi lumea Infinitului unde toate conexiunile sunt deschise. Această conexiune se numeşte „Creatorul,” proprietatea de a darui, care guverneaza toate părţile.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 7/11/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: